Social

#cod rosu canicula #vremea munte #vremea mare #vremea bucuresti #prognoza meteo #cod rosu #canicula

42 de grade! Romania, topita de valul de caldura!

Temperaturile  au urcat ametitor in termometre si, dupa o zi de joi insuportabila, vineri va fi mai rau! Nici in weekend nu se domoleste arsita, asa ca medicii sfatuiesc sa stam cat mai departe de soare. 

Vineri avem caniculă cu maxime de până la 42 de grade, în vestul, sud-vestul şi centrul tãrii. Cerul va fi curat şi doar pe la munte sunt posibile ploi slabe de scurtă durată. Codul roşu de caniculă judeţelele din jumătatea de vest a ţării, unde se vor înregistra temperaturi maxime extreme, care se vor situa între 39 şi 42 de grade. În aceste condiţii disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat, relateaza stirileprotv.ro.

 

Foarte rău o să fie şi în judeţele cu Cod portocaliu. Maximele termice vor fi cuprinse între 36 şi 39 de grade şi aerul va fi foarte greu de respirat. In Dobrogea si in Baragan va fi la fel de cald, iar amiaza va aduce temperaturi de până la 37-38 de grade Celsius.

In Bucuresti, la ora 7.00 se inregistrau 23 de grade. Pe timpul zilei se vor atinge 40 de grade, insa temperatura resimtita la sol va fi mult mai ridicata. Tocmai de aceea ar fi bine sa stati cat mai departe de caldura, sfat mai ales orientat catre copii, batrani si bolnavi cronic. De asemenea, este bine sa consumati multe lichide, cel putin 3 litri de apa pe zi. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea