Social

#plan economii #venituri #card de credit #datorii #buget

4 trucuri care te ajuta sa-ti cheltuiesti eficient banii

Responsabilitatea financiara este una dintre obligatiile pe care trebuie sa ti le asumi atunci cand ai sarit de 30 de ani. Nu mai depinzi de parinti, esti pe picioarele tale, deci trebuie asadar sa inveti sa iti cheltuiesti banii eficient. Iata cateva trucuri de "organizare" a bugetului.

 

Incadreaza-te in venituri

Bunicii au o vorba: nu te intinde mai mult decat ti-e plapuma. Iar consultantii financiari sunt absolut de acord cu aceasta zicala. Daca cheltuiesti mai mult decat produci va trebui sa suporti povara datoriilor.

Invata sa economisesti

E probabil cel mai greu lucru sa pui bani de-o parte. Dar gandeste-te la evenimente nedorite, precum pierderea locului de munca. E bine sa ai mereu o rezerva la care sa apelezi in caz de urgente majore.

Achita-ti mai intai datoriile

Creeaza un plan de cheltuire a banilor de care sa te tii luna de luna. Incepe cu facturile si cu ratele obligatoriu de platit. Achita-ti darile la timp pentru a evita penalizarile.

Evita cardurile de credit

Expertii financiari sunt de parere ca ar trebui sa eviti utilizarea cardurilor de credit. Oricat de multe avantaje promit, ele au de multe ori costuri ascunse uriase, astfel ca vei avea mai mult de pierdut decat de castigat.

Sursa foto: getfinancialfreedomtips.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea