Social

#medicamente inutile #medicamente #pastile

3 medicamente inutile pe care si tu dai banii degeaba!

Cercetari recente au demonstrat faptul ca o multime de medicamente si de produse cosmetice sunt ineficiente, ba chiar pot sa agraveze anumite probleme de sanatate. Iata cateva dintre ele:

1. Medicamentele contra tusei

Nu exista nicio dovada ca medicamentele contra tusei ar reduce durata bolilor, sustine dr. Tim Ballard, vicepresedinte al Royal College Of General Practitioners, citat de dailymail.co.uk. Mai ales daca tusea este provocata de o infectie virala, sistemul imunitar elimina singur virusul din organism.

2. Medicamentele contra insomniei

Multe somnifere vandute fara reteta contin un antihistaminic numit difenhidramina, utilizat si impotriva alergiilor si care are ca efect secundar o stare de somnolenta. Insa nu exista dovezi solide cum ca trateaza insomnia, mai spun cercetatorii.

3. Alifiile impotriva intepaturilor de insecte

In farmacii se gasesc o multime de produse despre care producatorii lor sustin ca atenueaza durerea si umflaturile provocate de intepaturile de insecte. Si in acest caz, stiinta nu a reusit sa dovedeasca eficienta lor. Medicii avertizeaza chiar ca aceste unguente, cu concentratii mari de chimicale, pot face pielea mai sensibila decat inainte.

Sursa foto: primehealth.ae

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea