Social

#ziua drapelului national #mesaj Klaus Iohannis #26 iunie #klaus iohannis #ziua drapelului

26 iunie – Ziua Drapelului National! Mesajul presedintelui Klaus Iohannis pentru toti romanii

Ziua Drapelului National al Romaniei este sarbatorita anual pe 26 iunie. Drapelul National (albastru, galben, rosu) a fost declarat simbol national pentru ptima oara in 26 iunie 1848, de Guvernul revolutionar provizoriu din tara Romaneasca

Constitutia Romaniei din 1991 prevede ca drapelul tricolor este un simbol national alaturi de stema, sigiliu si imn.

Cele trei culori ale drapelului au o semnificatie aparte. Albastrul reprezinta seninul cerului, al cugetului si gandirii neamului romanesc, credinta si puterea. Galbenul reprezinta grandoarea tarii, prestigiul si virtutea, iar rosul reprezinta sangele inaintasilor nostri varsat pe pamantul romanesc.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a tinut sa le transmita un mesaj tuturor romanilor, cu ocazia Zilei Drapelului National.

"Pe Drapelul National sunt insemnate, in mod simbolic, toate etapele majore parcurse de tara noastra, de la marile schimbari politice, la cele economice si sociale. Semnificatia Tricolorului s-a imbogatit cu fiecare moment istoric crucial din formarea si consolidarea statului roman modern, precum si cu valoarea daruirii si sacrificiului celor care si-au pus viata in slujba idealului national", a declarat presedintele Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro.

"Romanii au un profund sentiment de mandrie cand vad drapelul arborat acasa, cat si in exteriorul granitelor, in teatrele de operatii sau cu ocazia competitiilor sportive, ca insemn al unitatii si coeziunii nationale, al iubirii de neam, al onoarei si gloriei.", a afirmat presedintele, adaugand ca tuturor romanilor le revine "datoria morala de a cultiva pentru generatiile viitoare constiinta apartenentei la tara, la valorile autohtone si de a aduce propria contributie la apararea unitatii, suveranitatii si independentei patriei".

Stiai ca cel mai mare drapel al Romaniei, care a constituit un nou record mondial, a fost desfasurat, la 27 mai 2013, pe aerodromul Clinceni? Drapelul, cantarind aproximativ 5.000 kg, a avut dimensiunile de 349,425 x 226,917 m, rezultand o suprafata declarata de 79.290,39 mp, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: rimnicu-vilcea.all.biz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea