Social

#munca #salariu #spaga

Romanii muncesc 24 de zile pe an doar ca sa plateasca spagile!

Un roman obisnuit, cu un salariu mediu net de 345 de euro pe luna, are nevoie de 16 lucratoare pentru a produce banii necesari platii spagilor anuale la diverse institutii de stat, potrivit unei cercetari realizate de site-ul piatadespaga.ro.

Daca la aceste zile sunt adaugate si zilele libere si sarbatorile legale, un roman munceste 24 de zile pentru a aduna banii pe care ii investeste in spagi.

Astfel, un romana munceste in primele 24 de zile ale anului pentru a-si rezolva diferite probleme. 25 ianuarie devine prima zi din noul an cand romanii se pot bucura de banii rezultati din munca lor, fara a se gandi la spagi si alte cheltuieli prin diferite institutii de stat sau private.

Studiul a fost realizat pe baza modelului folosit de economisti internationali care calculeaza cand se elibereaza cetateanul obisnuit de povara fiscala.

Potrivit datelor centralizate in 2009, spaga medie a atins 266 de euro, in 2010, 160 de euro, in 2011, 159 de euro si in 2012, 136 de euro.

Sursa foto: stiri.rol.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea