Recomandarea saptamanii

Castiga accesorii personalizate Men In Black 3

Castiga accesorii personalizate Men In Black 3
"Barbatii in negru" revin pe marile ecrane. In "Men In Black 3", agentii J(Will Smith) si K (Tommy Lee Jones) se intorc in timp. Mergi sa vezi filmul din 25 mai si inscrie-te la concurs. Poti castiga.

Vremea in Bucuresti

22° C

Min.:19° C

Max.:22° C

ploaie slaba

2.500 de euro pentru fiecare copil nascut in Spania

Categorii: Social
Marime text Minus_h Plus_h  
primul copil roman spania 2007
Numai romanii cu rezidenta de minimum doi ani in aceasta tara si cu bebelusi nascuti dupa 3 iulie 2007 vor primi acest ajutor din partea guvernului spaniol. va sprijini natalitatea prin acordarea unui ajutor de 2.500 de euro pentru fiecare copil nascut sau adoptat in Spania. De aceasta masura vor beneficia si cetatenii straini care au drept de rezidenta in aceasta tara de minimum doi ani anterior datei nasterii copilului. Valoarea ajutorului se acorda o singura data fie sub forma baneasca, fie sub forma unor deduceri din declaratia de venituri, pentru orice copil nascut dupa 3 iulie 2007. Proiectul de lege prin care s-a stabilit acordarea acestui ajutor a fost aprobat in sedinta Consiliului de Ministri din luna iulie 2007 din Spania. El urmeaza sa fie supus dezbaterii si aprobarii parlamentare in regim de urgenta. "Exista mari sanse ca legea sa fie aprobata in actuala legislatura, iar persoanele care intrunesc conditiile sa obtina acest ajutor pana la sfarsitul lui 2007", ne-a spus Liliana Bogdan, directorul Directiei pentru protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate din cadrul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca din Romania. Ea a adaugat ca acest ajutor va fi acordat de guvernul spaniol o singura data si nu are legatura cu faptul ca persoana respectiva a contribuit sau nu la sistemul asigurarilor sociale din Spania. "Singura conditie care te califica pentru a primi indemnizatia este aceea de a avea minimum doi ani de rezidenta in aceasta tara, anterior datei nasterii copilului", a detaliat Liliana Bogdan. Ce trebuie facut pentru obtinerea ajutorului? Modalitatile de plata a acestei prestatii sunt doua: fie suma se reduce din declaratia de venit , fie se face pentru persoanele care nu trebuie sa prezinte declaratie de venituri. " Beneficiar este mama sau tata (in cazul decesului mamei) cetatean spaniol sau strain cu drept de rezidenta in Spania", a explicat oficialul ANOFM. Pentru obtinerea acestui ajutor trebuie prezentata o solicitare in Spania, la Agencia Tributaria (Circa Financiara) sau CAISS (Biroul de Consiliere si Informare al Securitatii Sociale) din zona de resedinta. Informatii suplimentare se pot obtine apeland numerele de telefon: 0034 901 200 345 sau 0034 901 335 533. Formularul este accesibil pe site-ul www.agenciatributaria.es in cazul persoanelor inregistrate in sistemul de sau www.seg-social.es in cazul celor care nu sunt inregistrate. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro
Autor:
Sursa: Adevarul
Data: 2007-08-23
Print_icon Email_icon   Facebook_icon   Twitter_icon   Delicious_icon   Ym_icon  
Voteaza: 
Lloop-icon Vizualizari: 3233 Lchat-icon 9 comentarii Lstar-icon Rating: 5
9 comentarii "2.500 de euro pentru fiecare copil nascut in Spania"
User-icon ionela - 20.11.2008 16:16
buna.am 6 ani da cand sunt in spania .am o prietena care e insarcinata si i sa spus ca nu o sai dea cei 2500 euro este adevarat ea are 5 ani da cand e aici .este adevarat ca nu mai exista legea asta.multumesc
User-icon ioana - 05.02.2009 00:19
buna...am si eu o intrebare ..am un bebe de 4 luni ..nascut in spania si as vrea sa stiu cum as putea obtine cetatenia spaniola copilului...mentionez ca eu si sotul meu nu avem tarjeta de rezidenta..multumesc mult
User-icon stefanescu angela - 23.04.2010 18:00
Buna ziua am rezidenta de un an si trei luni si voi naste la sfarsitul lui august anul acesta,am dreptul la cei 2500 de euro?Sotul lucreaza cu contract de munca cu vechime de un an de zile.
User-icon marinela - 21.07.2010 21:06
am si ieu o intrebare daca mama nu are rezidenta 2 ani tatal are dreptul sa ia acesti bani cu rezidenta de 2 ani va multumesc
User-icon romina - 05.08.2010 20:24
buna.am o intreba........vreau sa merg in tara si ,daca am primit cei 2500 euro aici in spania mi se mai dau in tara cei 200 lei pt mama?
Pagina 1 din 2
Adauga comentariul tau la articolul "2.500 de euro pentru fiecare copil nascut in Spania"
Sau
Logeaza-te pe facebook pentru a posta comentariul
Va rugam completati E-mail valid.
Va rugam completati Nume.
Va rugam completati E-mail valid.
Reset
Cei care au citit "2.500 de euro pentru fiecare copil nascut..." au citit si :
Bacalaureat 2012: Incep inscrierile

Bacalaureat 2012: Incep inscrierile

In intervalul luni, 28 mai - miercuri, 30 mai absolventii claselor a XII-a se pot inscrie la prima sesiune de bacalaureat din acest an. citeste mai departe »
Plimbari gratuite pe lacul Herastrau, luni si marti

Plimbari gratuite pe lacul Herastrau, luni si marti

Cele doua zile libere de luni, 30 aprilie, si marti, 1 mai, vor putea fi petrecute si in parcul Herastrau din Bucuresti, la o plimbare gratuita cu vaporasele. Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) pune la dispozitie 5 vaporase cu o capacitate totala de 430 locuri. citeste mai departe »
Statuie  reprezentativa pentru barbatii romani, cu ocazia Zilei Barbatului

Statuie reprezentativa pentru barbatii romani, cu ocazia Zilei Barbatului

In parcul "Lumea Copiilor" din Bucuresti, chiar de Ziua Barbatului (5 mai), ar putea fi ridicata o statuie citeste mai departe »
Ce se intampla acum pe site
Lista liceelor care au locuri la seral si la fara frecventa
oana a comentat la articolul Lista liceelor care au locuri la seral si la fara frecventa

acum 22 minute, 17 secunde

Angajatii ar putea merge in vacanta de Paste cu tichete de vacanta de la angajator
anonim a comentat la articolul Angajatii ar putea merge in vacanta de Paste cu tichete de vacanta de la angajator

acum 4 ore, 35 minute, 3 secunde

Angajatii ar putea merge in vacanta de Paste cu tichete de vacanta de la angajator
anonim a comentat la articolul Angajatii ar putea merge in vacanta de Paste cu tichete de vacanta de la angajator

acum 4 ore, 39 minute, 30 secunde