Social

16 studenti bucuresteni au fost intoxicati cu monoxid de carbon

Intoxicati in camin. Asta li s-a intamplat unor studenti de la Universitatea Bioterra din Bucuresti, saisprezece la numar, care au ajuns azi noapte la spital cu diagnosticul intoxicatie cu monoxid de carbon . Dintre acestia trei sunt intr-o stare mai grava, restul primind ingrijiri la o unitate medicala din apropierea caminului universitatii. 

Studentii au anuntat politia si ambulanta, care au mers la caminul studentesc si au constatat ca intoxicatia cu monoxid de carbon s-ar fi produs din cauza unei defectiuni la centrala termica a caminului.Trei dintre studenti se aflau in stare mai grava, astfel ca au fost transportati la Spitalul de Urgenta "Floreasca", iar ceilalti 13, la o unitate medicala din apropierea caminului universitatii. Acum insa toti sunt in afara oricarui pericol.

Conducerea universitatii refuza insa posibilitatea ca centrala caminului sa fi fost de vina pentru acest incident. Reprezentantii institutiei de invatamant privat cred ca studentele intoxicate au folosit, foarte probabil, instalatii de incalzire improvizate, explicand aceasta concluzie prin faptul ca scurgerile au fost semnalate in doar trei camere ale caminului.

Politistii au inceput o ancheta in acest caz pentru a determina care este cauza evenimentului.

Intoxicatia cu monoxid de carbon poate duce la manifestari nervoase, care nu pot fi evidentiate cu nici o metoda de investigatie, astfel ca cei afectati de un incident precum cel de aseara trebuie sa mearga periodic la un control neurologic.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea