Social

#concediu fara plata #buget #economie

10 zile de concediu fara plata pentru toti bugetarii

1,4 milioane de bugetari vor fi obligati sa accepte 10 zile de concediu fara plata in perioada septembrie-noiembrie pentru a usura povara salariilor si sporurilor asupra bugetului.

"In perioada septembrie si finele lunii noiembrie 2009, toti angajatii din sectorul public, inclusiv cei din autoritatile locale si institutiile autofinante, vor face obiectul reducerii timpului de lucru normat cu echivalentul a zece zile lucratoare ", a anuntat Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea .

De la aceasta masura nu vor fi scutiti nici medicii, politistii sau profesorii. In cazul bugetarilor care nu pot sa plece pur si simplu, numarul de ore va fi redus de la 8 la 6 pentru o perioada de 40 de zile, echivalentul celor 10 zile de concediu fara plata.

Aplicarea masurii va micsora cheltuielile bugetare, dar chiar si asa, pana la finalul anului, vor exista pierderi de 9 miliarde de euro la buget, conform Stirile ProTv.

Profesorii se opun masurii si sustine ca masura ar bloca pur si simplu anul scolar. Nici medicii nu sunt de acord cu concediul fara plata, care ar economisi 350 de milioane de euro pana la sfarsitul anului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea