Showbiz

Ziua Rroma la TIFF 2008

Dupa succesul din anii precedenti al manifestarilor din cadrul Zilei Maghiare a TIFF -ului, cu proiectii si recitaluri speciale care au incins atmosfera de la Meeting Point, festivalul clujean le pregateste spectatorilor o noua surpriza inter-culturala: Ziua Rroma pregateste un program plin de culoare, care va atrage in mod sigur atentia spectatorilor romani si straini.

Pe 31 mai, la Meeting Point si cinematografele Arta si Victoria, spectatorii TIFF vor intra in contact atat cu boemia lui Elvis Romano din Viva , Constanta! (Romania, 2006, r. Ambrus Emese) sau a fanfarelor din Clejani filmate de in Azi eram frumoasa, juna (Romania, 2008), cat si cu laturi mai putin romantice ale existentei poporului , in documentarul polemic Me Sem Baxtalo...? / Sunt norocos...?, semnat de Oana si , a lucrat ilegal si Serbia cea noua, cea democratica si buna, care nu ii ofera niciun fel de perspectiva.

Cel mai recent episod al sagai, Kenedi se-nsoara este insa un film de fictiune, o docu-drama, Kenedi Hasani jucandu-se pe sine intr-un scenariu- inspirat de viata lui: dupa ce ii construieste mamei sale o casa, Kenedi se trezeste cu datorii uriase. Cautand solutii la problema stringenta a datoriilor, Kenedi intra in industria prolifica a serviciilor sexuale. Dar pentru ca nici asta nu se dovedeste a fi o solutie la problema lui, Kenedi se decide sa se insoare cu cineva din Europa de Vest pentru a putea fugi din tara emigrand legal.

Zelimir Zilnik se va intalni cu jurnalistii acreditati la TIFF pe 1 iunie, de la ora 11:00, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Hotel City Plaza.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea