Showbiz

#zilele filmului romanesc #tiff #2010

Zilele Filmului Romanesc la TIFF mai pline ca niciodata

De joi, 3 iunie, la vin trei zile pline de filme romanesti . Premiere absolute, debuturi spectaculoase, personaje memorabile, subiecte impresionante compun selectia de anul acesta, selectie ce a adunat un numar record de 16 productii de lung-metraj, precum si 19 scurt-metraje originale, apreciate la festivaluri internationale de prestigiu.

In prima zi de ZFR, cinefilii vor putea viziona unul din cele doua filme romanesti selectionate in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes: Aurora, in regia lui filmului, ), Maica Domnului de la parter (R. Andrei Cohn), Urban Groove (R. Ruxandra Ghitescu), Oxigen (R. Adina Pintilie ).

Aceeasi locatie va gazdui si proiectia filmului Cautare (Ionut Piturescu), recompensat in cadrul sectiunii Quinzaine des Realisateurs de la cu premiul pentru scurtmetraj. Publicul va putea viziona aceasta productie dupa proiectia de la ora 15:00 a documentarului Circul vesel (R. ).

Tot joi, cinefilii pot afla reteta secreta a capitalismului. De la ora 15:00, la cinema Victoria va fi proiectat documentarul Kapitalism: reteta noastra secreta, in regia lui Alexandru Solomon. Filmul descrie drumul nostru de la un comunism cu fata urata la o democratie originala de piata, avand ca protagonisti cei mai mari magnati din Romania.

Prima zi de ZFR se incheie la Ursus Open Air, de la 21:45, cu proiectia unui alt film apreciat de critica si de public deopotriva: mult aclamatul Eu cand vreau sa fluier, fluier, in regia lui Florin Serban. Castigator al Ursului de Argint - Marele premiu al juriului, precum si al Trofeului Alfred Bauer la Festivalul de la Berlin in 2010, filmul spune povestea lui Silviu, un tanar delincvent care mai are de petrecut doar cinci zile de captivitate la scoala de corectie. De cand a aflat ca mama lui, de mult plecata din tara, a revenit si e hotarita sa-l ia pe fratele lui sa stea la ea in Italia, cele cinci zile par o eternitate. Silviu si-a crescut singur fratele mai mic si-l iubeste de parca ar fi propriul sau fiu, prin urmare trebuie sa gaseasca urgent o solutie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea