Showbiz

WebSite Story - Cronica de film

L-am vazut in calitate de actor (Senatorul melcilor, ), este implicat de peste 15 ani in organizarea Festivalului de Film Dakino, este patron de club, a gatit in fata a milioane de telespectatori… Dan Chisu a facut inca un pas si ajuns si in scaunul de regizor al filmului WebSite Story.

In WebSite Story facem cunostinta cu doua adolescente : Laura si Mira. Laura este fata care intotdeauna a fost cocolosita de parinti, care a primit mai mereu tot ce si-a dorit si pentru care un dos de palma parintesc (meritat de altfel) reprezinta un capat de lume. Mira este prototipul adolescentei scapate din mana de parinti, cu zeci de piercinguri prin toate zonele, coafura emo-punk si cam sloboda la gura.Website Story

Asemeni celor de varsta lor, Laura si Mira sunt pasionate de Internet in general si de Youtube in special. Intr-o seara cele doua descind intr-un club si petrec cateva ore de pomina. Laura se imbata, fumeaza primul joint din viata ei si agata un barbat cu usurinta unei cocote. Aventura se termina prost. Mira isi gaseste sfarsitul pe capota unei masini, iar Laura descopera pe net toate postarile prietenei sale si incearca sa dea de urma criminalului.

Inca din start se observa atentia pe care Dan Chisu incearca sa si-o indrepte asupra tinerilor din ziua de azi. Chisu nu exagereaza si nu pare sa se zbata prea tare pentru a face un film credibil. Impresia mea este ca s-a mizat foarte mult pe improvizatie .

WebSite StoryFilmul este “cool” de la inceput pana la sfarsit: incepand cu coloana sonora semnata de Marius Moga dominata fara indoiala de pustoaicele de la Blaxy Girls, cu tinutele si coafurile teenagerilor si terminand cu injuraturile care sunt mai grele si mai des folosite decat in Weekend cu mama , pelicula din 2008 a lui Stere Gulea.

Eternul conflict parinte-copil pe tema anturajului, smecherasul care incearca sa-ti vand un ceas Armani facut pe vapor, camatarul cu jeep si tupeu cat casa...Iata o realitate pe care multi am vazut-o si pe care unii dintre voi o veti regasi in WebSite Story.

WebSite StoryLa un moment dat veti remarca o paralela facuta intre doua perioade in care tehnica a luat un avant neasteptat. Pe de-o parte, vremurile in care Internetul era inca la inceputuri, telefoanele mobile inca erau la stadiu de caramida, iar pe de alta parte epoca in care traim, Yahoo Messenger , telefoane cu camera video incorporata si cu nelipsitul Youtube, site-ul pe care poti pune orice filmulet video ai chef.

Filmul are si cateva momente de umor negru. De exemplu, Laura deschide radio-ul din difuzorul caruia urla “Oficial imi merge bine” pentru ca apoi sa afle de la TV ca prietena ei este moarta.

Cat despre jocul actoricesc, pe langa Crina Semciuc si Diana Gursca, cele doua actrite care isi interpreteaza perfect rolurile de adolescente rebele, vreau sa insist asupra prezentei in film a lui Oreste Teodorescu. Il stiti cu totii pe Oreste. Este fostul tovaras de nebunii televizate al lui Mircea Badea, actualmente mult mai linistit, poate si datorita emisiunii cu tente ezoterice pe care o realizeaza pe B1 Tv.

WebSite StoryIn WebSite Story Oreste parca revine la viata si este la fel de spumos ca pe vremuri . Rolul de interlop bucurestean, violent din cale afara (si verbal si fizic) il “coafeaza” de minune.

Website Story este un film care trebuie vazut in primul rand de adolescenti, pentru ca pe ei ii priveste in mod direct. Este un deget care arata acuzator catre Internet, aceasta unealta utila cateodata, dar si nociva, responsabila de destinele multora dintre noi.

Urmareste mai jos trailerul filmului WebSite Story:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea