Showbiz

#film #cinema #premiu #katalin varga #festival #danemarca #viol #regizor #peter strickland #hilda peter

Violurile romanesti, premiate in Danemarca

Pelicula “ Katalin Varga ”, o coproductie romano-anglo-ungara, a castigat sambata seara "New Talent Pix Award", marele premiu al Festivalului de Film de la Copenhaga.
“New Talent Pix Award” este o distinctie acordata regizorilor debutanti, valoarea premiului fiind de 50.000 de euro. Filmul a fost scris si regizat de regizorul debutant Peter Strickland. Filmarile au avut loc in 2008 in apropiere de Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc.

Katalin Varga este povestea unei femei care incearca sa se razbune pe barbatii care au violat-o in trecut. Rolul principal in acest film este interpretat de actrita clujeanca Hilda Peter .

Katalin Varga a triumfat si la Festivalul de Film de la Berlin , unde a primit Ursul de argint pentru sunet. Filmul va putea fi vizionat si de publicul din Romania in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj, care va avea loc in perioda29 mai-7 iunie 2009.

Urmariti trailerul filmului Katalin Varga
 
Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul de Cinema

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea