Showbiz

Vineri noaptea - film de Oscar la Institutul Italian de Cultura

In cadrul Noptii Institutelor Culturale, ce va avea loc vineri noapte, Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso" va prezenta o serie de evenimente inedite.

Astfel, de la ora 20.30, va putea fi vizitata o expozitie de pictura ce cuprinde lucrari ale marilor artisti italieni ai secolului XX ( , Balla, Boccioni, Burri, Capogrossi, De Chirico, Guttuso, Manzu, Vedova).

La 21.30 este programata piesa de teatru "Recontres" ("Intalniri"). Rar un asemenea spectacol in lumea teatrala de azi, un comentariu fin asupra dragostei, cu un umor rafinat, marca sigura a unui talent .( Dan Puric ) Este o mare bucurie acest spectacol conceput cu debordanta fantezie de si Violeta Totir, in care se dezbate cu haz si sensibilitate dragostea, ilustrand situatiile legate de iubire fara sprijinul cuvantului. (Ileana Lucaciu) Scenariul si regia: Dragos Huluba , Violeta Totir.

De la 22.30, organizatorii va invita la o pauza de paste, pizza si parmezan.

Ora 23.00 aduce un film, care a castigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain in 1992: Mediterraneo. In timpul celui de-al doilea razboi mondial un vas italian lasa pe o mica insula din Grecia un grup de soldati insarcinati cu misiunea de a depista orice nava si de a apara insula in caz de nevoie. Satucul de pe insula pare abandonat si niciun inamic nu-si face aparitia la orizont, asa ca soldatii incep sa se relaxeze. In fapt, insula nu este parasita , iar cand localnicii isi dau seama ca italienii sunt inofensivi, ies din ascunzatorile din munti si isi continua viata pasnica. Curand, soldatii descopera ca desi au fost lasati in urma intr-un loc uitat de lume, viata pe insula nu este atat de rea pe cat si-au imaginat la inceput.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea