Showbiz

#muzica #licitatie #bob dylan #versuri

Versurile lui Bob Dylan, scoase la licitatie

O selectie de versuri scrise de Bob Dylan , ce nu au fost niciodata publicate, va fi scoasa la licitatie, pe 23 iunie , la New York.

Potrivit anuntului casei Cristie’s, paginile cu aceste versuri, scrise cu creionul si continand multe adnotari, dateaza de la mijlocul anilor ’60, una dintre cele mai prolifice perioade din cariera lui Bob Dylan .

Paginile scoase la licitatie contin versiunile de inceput a cinci piese de pe albumele lansate de artist in 1965, ”Bringing It All Back Home” si ”I Ain't Gonna Work on Maggie's Farm No More”. Schita piesei ”Maggie's Farm”, extrasa de pe cel din urma, ar putea fi vanduta cu 70.000 - 90.000 de dolari.

Unele dintre aceste texte revizuite si corectate sunt scrise de mana, iar altele sunt dactilografiate. Aceasta selectie de texte a apartinut lui Albert Grossman, managerul lui Bob Dylan. Printre ele se afla si versiunile unora dintre cele mai cunoscute cantece ale lui Dylan, precum ”Subterranean Homesick Blues”, ” Queen Jane Approximately” si ”Visions of Johanna”.

Nu este pentru prima oara cand versurile lui Dylan sunt scoase la licitatie. Versiunea originala, scrisa de mana, a piesei lui Bob Dylan ”The Times They Are A-Changin'” s-a vandut cu 442.000 de dolari la o licitatie organizata de casa Sotheby's in decembrie 2010.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea