Showbiz

#in orasul cu floare de tei #martie 2009 #album #lansare #vasile seicaru #folk #alte-genuri

Vasile Seicaru isi lanseaza in martie noul disc

Folkistul Vasile Seicaru isi va lansa noul album in luna martie. Anuntul a fost facut chiar de Seicaru sambata seara, 28 februarie, in cadrul recitalului sustinut la Gala Folk “Om Bun” de la Sala Palatului.

Discul, intitulat “ In orasul cu floare de tei ”, este rezultatul unei munci de aproape 2 ani. “Am primit masteringul final, de la studio-ul “Tom-Tom Records”. Suna bine ! O sa vedeti voi ce v-asteapta!”, declara Vasile Seicaru in urma cu cateva zile pe site-ul sau oficial.

Vasile Seicaru este unul dintre cei mai indragiti cantareti de folk din Romania. Si-a inceput activitatea in 2-a jumatate a anilor ’60.Primul cantec, "Padurea", l-a compus in 1968. A urmat apoi "O clipa de aur", cu care a luat mai multe premii la Festivalurile Artei Studentesti , ca solist al formatiei Cristal.

In perioada 1978-1984 activeaza in Cenaclul Flacara . Aici cunoaste consacrarea ca interpret si compozitor de muzica folk. A colaborat cu multi artisti de mare valoare: Adrian Ordean, Eugen Mihaescu, Mircea Dragan, Victor Socaciu, Mircea Baniciu , Vlady Cnejevici, Stefan Hrusca, Mugurel Vrabete, Raul Kusak, Nicu Patoi, A.G.Weinberger, Cezar Zavate, Cristian Alivej.

In anul 2006 Vasile Seicaru am fost decorat de Traian Basescu, presedintele Romaniei cu "Ordinul Cultural in Grad de Cavaler ".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea