Showbiz

#robert de niro #nikita mihalkov #karlovy vary

Un film danez - marele castigator la Festivalul de Film de la Karlovy Vary

Filmul danez / Frygtelig Lykkelig, regizat de Henrik Ruben Genz, a castigat marele premiu, la cea de-a 43-a editie a festivalului de film de la , in timp ce drama 12 a regizorului rus a primit premiul publicului.

Terribly Happy , care a fost premiat cu 30.000 de euro, spune povestea lui Robert, un politist din Copenhaga, care a fost mutat intr-un mic oras, din motive de comportament. Robert ajunge sa afle, ca dincolo de existenta banala a locuitorilor oraselului, se afla nenumarate secrete.

Filmul The Photograph, regizat de Nan T. Achnas, a fost distins cu Premiul special al juriului, in valoare de 20.000 de dolari. Pelicula descrie prietenia dintre un fotograf pe moarte si o prostituata . Alexei Uchitel a fost desemnat Cel mai bun regizor pentru Captive , care spune povestea unui convoi de soldati rusi, blocati in muntii din Cecenia.

Drama pentru contributia exceptionala la cinematografia mondiala. Aceeasi distinctie au primit-o regizorul si scenaristul Dusan Hanak si regizorul Juraj Jakubisko, ambii din Slovacia, si Ivan Passer din Statele Unite.

Festivalul International de Film Karlovy Vary este unul dintre cele mai importante evenimente de gen si a avut loc, anul acesta, in perioada 4 - 12 iulie, in competitie fiind inscrise circa 200 de filme.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea