Showbiz

#thailanda #tiff 2010 #trofeul

Trofeul TIFF 2010 merge in Thailanda

Cea de-a noua editie TIFF si-a desemnat sambata seara castigatorii in cadrul galei de inchidere desfasurata la Teatrul National din Cluj-Napoca. Ceremonia a fost plina de surprize pentru cei aproape de invitati prezenti.

Anul acesta, Trofeul Transilvania pleaca in Thailanda. Juriul, format din Martin Blaney, Christine Dollhofer, , Poveste anodina spune povestea lui Ake, un tanar paralizat in urma unui accident, care este ingrijit de Pun, un asistent angajat de Thanin, stoicul patriarh al familiei. Aripa principala din curtea familiei este un edificiu vechi care a vazut si zile mai bune iar treburile casei revin in grija citorva servitori ce impart o cladire separata in aceeasi curte. Folosind o structura non-lineara, filmul se concentreaza pe detaliile lumesti, aproape insignifiante, ale vietii de zi cu zi. Dar incetul cu incetul sunt dezvaluite secretele ascunse de fatada linistita a casei.

Seria premiilor continua cu Trofeul pentru Cea mai buna regie, in valoare de 5000 euro , oferit de Institutul Cultural Romin, acordat lui Calin Peter Netzer pentru filmul Medalia de Onoare, trofeu acordat "ca recompensa pentru sensibilitatea cu care gestioneaza o poveste personala, care reveleaza vulnerabilitatea personajului principal si ne invita sa ne atasam de destinul sau, si pentru „coregrafierea” reusita a actorilor."

"Ca o recunoastere a simtului extrem de ascutit pentru dialog si personaje atent construite", juriul a hotarat ca sa fie castigatorii Premiului pentru Cel mai bun scenariu, oferit de Evenimentul Zilei, pentru filmul , el fiind acordat ex aequo actorilor romani pentru sectiunea lungmetraj sa fie acordat filmului Eu cand vreau sa fluier, fluier (R. Florin Serban), iar juriul sectiunii Zilele Filmului Romanesc - scurt metraj alcatuit din Goran Odvorcic, Sevda Kozareva si Stanca Radu a acordat Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea scurt metraj filmului Colivia (R. Adrian Sitaru).

Editia din acest an a festivalului a batut record dupa record, oferind publicului 240 de productii provenite din 47 de tari, iar un numar impresionant de 800 de invitati au fost prezenti la Cluj in perioada 28 mai – 6 iunie.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea