Showbiz

#tragedie #love parade 2010 #19 morti #foto

Tragedie la Love Parade 2010: 19 persoane au murit (FOTO)

Editia din acest an celebrului Love Parade s-a sfarsit in mod tragic: si peste 300 de raniti, cauza fiind, din cate se pare pana in acest moment, proasta organizare a evenimentului.

Tragedia s-a produs atunci cand organizatorii a hotarat sa inchida singura cale de acces spre locatia unde urma sa aiba loc manifestarea in orasul german Duisburg. Mii de participanti au intrat in panica in tunelul care facea legatura cu gara abandonata devenita loc de desfasurare pentru .

Se pare ca in momentul in care locatia a devenit neincapatoare, organizatorii au decis sa inchida accesul din tunel , blocand astfel mii de inauntru. Cum spre tunel continuau sa avanseze alte mii de participanti, cei aflati inauntru au fost prinsi, pur si simplu, intr-o ambuscada in care oamenii s-au calcat in picioare sau au fost striviti de peretii tunelului.

love parade

“Oamenii erau impinsi din toate partile. Nimeni nu mai putea face nimic. Toata lumea vroia sa intre, dar era mult prea plin”, a declarat un participant la eveniment.

Autoritatile germane au transmis condoleante familiilor victimelor si au anuntat ca au inceput deja o ancheta pentru a stabili cine este vinovat de tragedie. Cei care au participat la Love Parade 2010 spun insa ca singurii vinovati sunt organizatorii, care au ales o locatie mult prea mica pentru o manifestare de asemenea amploare.

love parade 2010

In urma acestei tragedii, organizatorii au anuntat ca editia din acest an pune capat seriei de petreceri in aer liber Love Parade.

Presa germana a precizat ca la eveniment au participat aproximativ 1, 4 milioane de oameni.

Primul eveniment de acest gen a avut loc la Berlin in 1989, insa a fost mutat apoi in locatii diferite, dupa ce locuitorii capitalei germane nu au mai dorit ca uriasa petrecere sa aiba loc in orasul lor.

love parade

Sursa foto : guardian.co.uk.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea