Showbiz

#top 10 #cele mai bune #filme #sequel

Top 10: Cele mai bune filme sequel

Acum ca toata lumea stie ce este acela un sequel, ca doar pe asta mizeaza producatorii din cetatea filmului de vreo 2-3 ani incoace, fiind mereu in goana dupa francize banoase, Entertainment Weekly s-a gandit sa alcatuiasca un top al celor mai bune continuari realizate vreodata; atat de bune incat au reusit sa eclipseze chiar si filmul original care a dat startul seriei. Insa pentru a nu lungi o lista care ar putea capata proportii impresionante, am luat in calcul doar filmele cu numarul 2 din trilogii sau serii care au scris istorie in lumea cinematografiei. Iata ce a iesit:

THE DARK KNIGHT (2008)

Cum era de asteptat, (2004)

Cu o actiune plasata la 9 ani distanta de la Oscar pentru scenariul scris in colaborare de Linklater, Hawke si Delpy.




FOR A FEW DOLLARS MORE (1965)


For a Few Dollars More este cel de-al 2-lea film din trilogia de western-uri spaghetti a lui (2002)


In cel de-al 2-lea film al trilogiei Lord of the Rings (2004)


In Spider-Man 2, regizorul Sam Raimi a aratat o forma de zile mari. Daca in primul Spider-Man, Raimi prezenta scolastic  o poveste neinspirata despre originea supereroului, in cel de-al 2-lea film al francizei, regizorul reuseste sa imbine perfect slabiciunile emotionale ale lui Peter Parker (Tobey Maguire) cu o serie intreaga de scene de actiune care-ti iau ochii. Impresionanta este scena in care Spider-Man demascat este carat pe brate de pasagerii din metrou, dar si coloana sonora inspirat aleasa: ''Raindrops Keep Falling on My Head” de Hal David si Burt Bacharach. In cele din urma Raimi a invatat reteta de succes a unui film cu supereroi .


TERMINATOR 2: JUDGMENT DAY (1991)

La vremea lansarii sale in 1991, Terminator 2: Judgment Day era cel mai costisitor film realizat vreodata. James Cameron a imaginat o cursa dura si incarcata de adrenalina, un display de actiune excentrica in care fiecare secventa o depaseste, tehnic vorbind, pe cea dinainte. Efectele speciale in care s-a dus mare parte din bugetul de peste 100 de milioane de dolari al lui T2 au revolutionat filmele de actiune si SF si l-au facut pe Terminator (1984) sa para un film realizat de niste amatori.


X2: X-MEN UNITED (2003)

Cu X2: X-Men United, regizorul Bryan Singer a ridicat stacheta, livrand fanilor o portie sanatoasa de actiune pe care acestia o asteptau de la primul film al seriei. De la inceputul captivant pana la Dies Irae a lui Mozart sau afirmatia amuzanta a personajului Bobby Drake (Shawn Ashmore) atunci cand doreste sa dezvaluie familiei (“come out”) ca este mutant (“Have you tried not being a mutant?”) in contextul in care regizorul Singer este homosexual declarat, X2: X-Men United aduce o poveste puternica si relevanta pentru lupta minoritatilor de orice fel din societatea contemporana.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea