Showbiz

#scientologia #dislexie #vindecat #tom cruise

Tom Cruise sustine ca scientologia l-a vindecat de dislexie

Dupa cum v-ati obisnuit, probabil, aproape toate vedetele de la Hollywood sustin ca sufera de . Tom Cruise nu iese din “trend”, declarand intr-un interviu acordat revistei spaniole XL Semanal ca l-a ajutat sa-si invinga cu care fusese diagnosticat la varsta de 7 ani, scrie dailymail.co.uk.

Actorul american, unul dintre cei mai aprigi sustinatori ai invataturilor bisericii scientologice, a dezvaluit ca in adolescenta se straduia sa se concentreze in timpul orelor de scoala, dar se plictisea imediat, neputand sa invete.

Cruise a mai spus ca in momentul absolvirii liceului, era semi-analfabet, dar a invatat sa citeasca perfect dupa ce a cunoscut invataturile bisericii scientologice.

Dislexia este o tulburare nervoasa care se manifesta prin dificultatea de a citi si a intelege ceea ce se citeste. Persoanele afectate de aceasta tulburare nu pot invata prin metodele standard de predare si receptare a informatiilor noi, singura metoda care da rezultate fiind invatarea vizuala, multi-dimensionala.

, aceasta a obtinut avantaje fiscale rezervate cultelor religioase.

Cultul, care are statut de intreprindere comerciala, a fost recunoscut in SUA si alte cateva tari ca Biserica, insa in multe alte state europene este considerat secta.

Cultul scientologic isi recruteaza adeptii din cercurile sociale bogate, deoarece acestia trebuie sa doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice. Printre vedetele care au aderat la acest cult se numara Valkyrie cu Tom Cruise.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului , aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea