Showbiz

#oscar 2009 #holocaust #kate winslet #the reader

The Reader - cel mai prost film despre Holocaust facut vreodata

Kate Winslet si filmul The Reader, pentru care actrita a primit deja un Glob de Aur si un premiu BAFTA, au fost aspru criticati de un expert in Holocaust . Acesta cere imperios Academiei Americane de Film sa excluda pelicula de la gala de decernare a Oscarurilor, scrie WENN.com

Winslet interpreteaza in filmul regizat de Stephen Daldry, rolul Hannei Schmitz, o gardiana analfabeta de la Auschwitz, judecata pentru crime de razboi . Actrita britanica a fost laudata pentru prestatia ei din The Reader si este foarte aproape de lua primul Oscar din cariera la gala premiilor Academiei Americane ce va avea loc duminica, 22 februarie.

Insa, Ron Rosenbaum, un jurnalist american de origine ebraica, autor al celebrei carti Explaining Hitler, a criticat aspru pelicula The Reader, catalogand-o drept cel mai prost film despre Holocaust facut vreodata. ”Este un film al carui obiectiv principal este acela de a-i dezvinovati pe germanii din perioada nazista de faptul ca au luat parte in mod constient la Solutia Finala”, a scris Rosenbaum in revista online Slate.

Jurnalistul comenteaza si faptul ca filmul simpatizeaza prea mult cu personajul interpretat de Kate Winslet si incearca sa convinga publicul ca “analfabetismul este ceva mult mai rusinos decat participarea la crime in masa”.

Ceea ce pierde din vedere inversunatul jurnalist este faptul ca The Reader nu este un film despre Holocaust si nici despre evrei, ci este o poveste despre maturizare si influenta primei iubiri in viata unui adolescent.

Urmareste trailerul filmului The Reader, care va fi lansat in cinematografele din Romania pe 27 februarie.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea