Showbiz

#the dark knight #incasari #1 miliard de dolari

"The Dark Knight" a depasit suma de 1 miliard de dolari incasari

Cel mai de succes film al anului 2008, filmul The Dark Knight , in regia lui Christopher Nolan , a intrat galeria selecta a productiilor cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei , informeaza Variety.

Cel de-al doilea film din noua serie Batman a ajuns la fabuloasa suma de 1.001.082.160 de dolari. The Dark Knight a trecut de bariera de 1 miliard de dolari in urma relansarii sale in variant IMAX pe 23 ianuarie.

Producatorii de la Warner Bros. au luat decizia de a relansa filmul in perioada de dinaintea Oscarurilor pentru a reimprospata memoria membrilor Academiei Americane de Film care sa acorde peliculei mai multe premii Oscar.

Din pacate, duminica seara la gala premiilor Oscar, The Dark Knight nu a reusit sa obtina decat doua statuete Oscar din cele opt nominalizari. Pelicula regizata de Christopher Nolan a iesit invingatoare la categoria “cel mai bun actor in rol secundar” in persoana regretatului Heath Ledger si “cel mai bun montaj de sunet”.

In toata istoria cinematografica doar trei filme au mai reusit sa treaca de pragul de 1 miliard de dolari incasari la nivel mondial: Titanic, Lord of the Rings: The Return of the King si Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest.

Urmareste trailerul filmului The Dark Knight.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea