Showbiz

#alte-genuri #concert #jazz #tuba project

Super-concert de jazz cu Tuba Project & Sam Newsome la Bucuresti

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti va invita sambata, 5 iunie, la ArCuB Jazz Moments cu Tuba Project & Sam Newsome, la Green Hours (Calea Victoriei 120), incepand cu orele 20.00.
Biletele pot fi achizitionate la pretul de 26,5 lei de la Clubul Green Hours (Calea Victoriei nr 120).


Fondat de pianistul de origine romana Lucian Ban si saxofonistul american Alex Harding, Tuba Project reuneste muzicieni de jazz de renume mondial, cu discografii impresionante. O adevarata legenda a genului, Bob Stewart este cel care a definit rolul tubei in jazz-ul modern – inca din anii 60 de la colaborarile cu Charles Mingus, Gil Evans, Arthur Blythe si pana la Taj Mahal, Bjork sau Lincoln Center Orchestra.

Bruce Williams s-a remarcat pe scena de jazz cu albumele sale " Brotherhood " si "Altoicity", lansate de Savant Records si primite cu entuziasm de public si critica. El a facut o impresie de neuitat ca interpret alaturi de legende ale jazz-ului, inclusiv: Little Jimmy Scott, Frank Foster, The Count Basie Orchestra, The World Saxophone Quartet, Curtis Fuller si Roy Hargrove. Este un virtuoz al saxofonului, care canta intr-o varietate de stiluri  - traditional, hip-hop, avangarda.

Alex Harding a lucrat si a studiat cu Yusef Lateef la Universitatea din Massachusetts. Criticii l-au elogiat ca fiind  „noua voce a baritonului saxofon, urmasul lui Harry Carney, Pepper Adams si Hamiet Bluiett”. A colaborat cu artisti precum: Craig Harris, Lester Bowie, Clark Terry, Joe Bowie (Defunkt), Sun Ra Arkestra si proiectul Sun Ra All-Star (Ahmed Abdullah), B.B.King, Bjork, David Lee Roth si regina muzicii soul, Aretha Franklin .

Lucian Ban
este originar din Transilvania, Romania. Este considerat "unul dintre cei mai talentati pianisti ce au venit la Nerw York in ultima decada" (criticul Bruce Lee Gallanter), iar Terrell Holmes de la All About Jazz spune despre el: “pianistul da dovada de o fluenta si sensibilitate care aminteste in acelasi timp de un Vladimir Horowitz si Mccoy Tyner". Are 7 albume de autor pentru case de prestigiu din Statele Unite si Europa.

Derreck Philips a inceput sa studieze bateria la 6 ani. Acest prim pas l-a condus spre o cariera muzicala de exceptie ca profesor, compozitor si tobosar. A facut turnee si a inregistrat impreuna cu Charlie Hunter (cu care a lansat de curand Right Now Move la casa de discuri Rope-a-dope), a avut un contract de doi ani cu Greg Osby si a cantat alaturi de Ronny Jordan, Dave Douglas, Rufus Reid, Jason Moran, Adam Levy, Michele Rosewoman, Marcus Belgrave si Joshua Redman.

Artistii din Tuba Project sunt considerati printre cei mai creativi muzicieni ai jazz-ului contemporan. De aceea improvizatia este la ea acasa in cadrul acestui proiect. Concertul de pe 5 iunie prezinta o formula noua cu Sam Newsome, renumitul saxofonist tenor, care isi continua astfel colaborarea cu Lucian Ban, dupa succesul rasunator al proiectului Romanian American Jazz Suite, lansat in Romania la ArCuB, in urma cu doi ani.

Sam Newsome a fondat trupa Global Unity care avea sa devina foarte apreciata in New York. Global Unity consta intr-o gama larga de muzicieni din intreaga lume: vocalistul Elisabeth Kontomanou, chitaristul Marvin Sewell, pianistul Jean-Michel Pilc, basistul Ugonna Okegwo si percutionisti Gilad si Satoshi Takeishi. Ei au lansat doua CD-uri: "Sam Newsome & Global Unity" (Columbia / Sony) si "Global Unity" (Palmetto). Dupa sapte ani, Newsome a decis sa lanseze un album solo in 2007 -  "Monk Abstractions”. Sam Newsome este profesor asociat de studii de jazz la Universitatea Long Island din Brooklyn.

Unul dintre cele mai populare proiecte de jazz din New York, Tuba Project a avut sute de concerte in Statele Unite si Europa cu un succes constant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea