Showbiz

#rock #stufstock 2008 #festival #concerte #plaja #mare #vama veche #marina park

Stufstock 2008 isi deschide portile in aceasta seara

 
Asta-seara se deschide la Vama Veche cea de-a sasea editie a festivalului: trei zile de muzica, doua scene, 80.000 de wati. Pe scenele de la Marina Park si Spice Club vor urca 28 de trupe.

Plaja de la Vama Veche a inceput inca de ieri sa se aglomereze, iar preturile pentru cazare si-au intrat pe traiectoria usor ascendenta deja obisnuita inainte de inceperea festivalului.

Startul la Stufstock, ajuns la cea de-a sasea editie, se va da in aceasta seara, cand pe scena de la Marina Park vor urca sase trupe: Crowfish din Bulgaria, Konqistador din Austria si Survolaj din Romania vor pregati terenul pentru headlinerii primei zile, respectiv pentru finlandezii de la apocalyptica, despre care se poate spune ca au facut o oarecare pasiune pentru Romania, acesta fiind cel de-al treilea concert pe care-l vor sustine in tara, dupa cel de la Festivalul Peninsula din 2005, respectiv cel de la Arenele Romane din 2006.

Organizatorii, Asociatia pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural „Salvati Vama Veche“, s-au conformat cerintelor apocalipticilor, aducand pe scena mare o instalatie de lumini special pentru concertul trupei, care si-a obisnuit fanii cu efecte scenice suplimentare. De postludiul concertului dominat de violoncel se vor ocupa britanicii de la Air Traffic, printr-o doza de indie pop, dar si The Amsterdams, care vor arata ce se mai intampla prin indie-ul romanesc.

Cei care nu si-au cumparat inca bilete o vor putea face fie de la cortul de informatii amplasat la Frontiera, fie de la intrarea de la Marina Park, dar si de la alte cateva puncte din Vama Veche. Intrarea la concertele ce se vor derula pe scena mare se va face incepand cu ora 18.00, prima trupa din line-up urmand sa vina in fata publicului in jurul orei 20.00.

 In ceea ce priveste scena mica, unde vor performa trupele desemnate castigatoare in urma concursului desfasurat intre 8 si 25 iulie, aceasta isi va incepe activitatea incepand cu ora 16.00. Blister Blue, Go to Berlin, Les Elephants Bizarres, L’orchestre de Roche, Melting Carousel, Rock House, Shihaya, Twisted Cables si Yesterdays, formatiile care, in urma concertelor sustinute la Orange Concept Store, au fost selectate sa participe la Stufstock, isi vor astepta publicul la Spice Club.

melting carousel, grupul care a castigat marele premiu din partea juriului, va avea parte si de un bonus: un videoclip realizat in cele trei zile de festival, produs de Stufstock.

Seara de vineri ii va aduce la Vama Veche pe cei mai asteptati muzicieni ai acestei editii, mai precis pe belgienii de la dEUS, care, pentru acest concert, isi vor aduce par avion aproape 400 de kilograme de echipament. Inaintea trupei conduse de Tom Barman, de warm-up se vor ocupa doua trupe din Romania - Persona si Byron - si una din Republica Moldova: ExNN, foarte activa pe piata muzicala internationala.

Dupa portia de dEUS, Stufstock va trece la un cocktail de stiluri, in care americanii de la Kultur Shock vor arata live de unde provine numele grupului lor. Austriecii de la Gerald Gradwohl Trio vor pastra componenta rock, adaugandu-i insa una de jazz, cea de-a doua zi de festival urmand sa fie incheiata de The Pixels, trupa romaneasca ce si-a facut debutul discografic in urma cu cateva luni.

 Sambata seara, atmosfera va trece masiv pe jazz: romanii de la The Others, germanii de la Farfarello - trupa din care face parte si violonistul Mani Neumann, membru al trupei Phoenix - si Harry Tavitian impreuna cu percutionistul Cserey Csaba vor pregati intrarea in scena a lui Jean-Luc Ponty alaturi de grupul sau.

Unul dintre artistii importanti din istoria jazzului contemporan si a fuziunii dintre stiluri, Ponty a colaborat cu multi dintre „greii“ acestor zone, iar de doi ani incoace a sustinut concerte prin toata lumea in formula Jean-Luc Ponty and His Band, conceputa in 2004. Chitaristul francez Nguyên Lê, impreuna cu alti cativa muzicieni, ii va urma lui Ponty pe scena Stufstockului, ultimul nume de pe afisul acestei editii fiind, la randul sau, din zona franceza: Kora Jazz Trio.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea