Showbiz

#sting #concert #bucuresti #romania #bilete #10 februarie #muzica #pop #rock #alte-genuri

Sting revine in Romania pe 10 februarie 2009


Indragitul artist Sting revine in Romania pentru a sustine un concert la Sala Palatului din Capitala. Show-ul este programat pentru 10 februarie 2008. Deocamdata evenimentul de la Bucuresti nu e inclus in agenda concerteleor de pe site-ul oficial al artistului.

Spectacolul de la Bucuresti este inclus in turneul de promovare a noului proiect al lui Sting, „Songs from the Labyrinth”, material realizat in colaborare cu celebrul muzician bosniac Edin Karamazov, fostul elev al cunoscutului dirijor roman, Sergiu Celibidache.

Proiectul „Songs from the Labyrinth” este un omagiu adus marelui compozitor elisabetan John Dowland (1563-1626) pe care artistul l-a descoperit la inceputul anilor 80. Sting si-a canalizat toata energia in acest proiect, renuntand chiar la chitara, in favoarea lautei, un instrument potrivit perioadei renascentiste. “Imi indrept toata atentia catre secolul XVI acum” marturisea mai demult cantaretul.

„Songs from the Labyrinth”, lansat in 2006, s-a bucurat de un succes fantastic in randul publicului. Pana in prezent, acesta s-a vandut in peste 1 milion de exemplare, clasandu-se in primele zile de la lansare pe primele locuri in topurile de specialitate din lumea intreaga. In topul Billboard, „Songs from the Labyrinth” a stationat pe locul 1 mai bine de 15 saptamani.

Pentru concertul de la Bucuresti, Sting a pregatit alaturi de piesele de pe noul material discografic si piesele care l-au consacrat, precum „ Message in a Bottle ” sau „Fields of Gold”. Acestea vor fi insa interpretate in spiritul elisabetan folosit pentru noul LP, acompaniat de Edin Karamazov, maestru al lautei.

Tichetele pentru evenimentul din capitala vor fi puse in vanzare in cursul saptamanii viitoare, online pe myticket.ro si in reteaua magazinelor Diverta.

Sting a mai concertat la Bucuresti in 1996 

Artistul nu este la prima vizita in tara noastra. Acesta a sustinut un concert pe 20 mai 1996, cu ocazia turneului sau, „Mercury Falling Tour 1996/1997”. Show-ul de atunci s-a desfasurat tot la Sala Palatului.

Sting este un laureat al premiului Grammy, originar din Marea Britanie care si-a inceput cariera muzicala in trupa The Police ca vocalist si basist. De-a lungul carierei sale in cadrul formatiei cat si solo, Sting a vandut peste 105 milioane copii in intreaga lume.

Artistul a activat alaturi trupa The Police intre 1977 si 1983, formatie cu care a scos 5 albume de studio si a castigat 16 premii Grammy. Cariera solo a inceput-o oficial in 1985, lansand albumul de debut, „The Dream of the Blue Turtles”. A primit primul sau premiu Grammy in 1981, pentru „Cea mai buna performanta rock instrumentala”.

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea