Showbiz

#craciun #colinde #stefan hrusca #sondaj #folk #alte-genuri

Stefan Hrusca, colindatorul favorit al romanilor


Stefan Hrusca este cel mai iubit colindator al romanilor. Intr-un sondaj efectuat de cotidianul Evenimentul Zilei, Hrusca ocupa primele doua pozitii in clasamentul interpretilor celor mai frumoase colinde, cu piesele “Cerul si pamantul" si "Pe strada din Viflaim".

Pe locurile urmatoare se afla colindul “Mos Craciun. Buna dimineata ” a corului Madrigal si traditionala “ Deschide usa , crestine”, in varianta interpretata de Andra.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1249 de persoane.

Stefan Hrusca este una dintre cele mai cele importante figuri ale folkului romanesc. A debutat in 1981 in cadrul Cenaclului Flacara, unde sustine pana in 1984 peste 1000 de concerte.

Primul sau album, “Ruga pentru parinti” apare in 1984. “Colinde”, primul disc cu melodii de Craciun este lansat in 1990. Un an mai tarziu, artistul se stabileste in Toronto, Canada. De-a lungul timpului , Stefan Hrusca a sustinut turnee de colinde in Canada.Statele Unite, China, Coreea de Nord, Bulgaria, Ungaria, Rusia, S.U.A., Canada, Austria, Republica Moldova.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea