Showbiz

#michael jackson #muzica #pop #deces #regele pop

Single-ul postum al Regelui Pop este vechi de 26 ani

„This Is It”, primul single post-mortem al megastarului Michael Jackson, lansat luni si promovat ca fiind o piesa originala, este de fapt o preluare a unei melodii compusa in urma cu 26 ani de Paul Anka si lansata acum 18 ani.

In 1983, Michael Jackson si Paul Anka au realizat impreuna o melodie cu titlul „I Never Heard”. Piesa trebuia sa fie inclusa pe un album al cantaretului canadian, insa cei doi nu s-au inteles. Drept urmare, Paul Anka a primit inregistrarea acestui cantec, in timp ce Regele Pop si-a pastrat casetele master.

Pana la urma, in 1991, melodia a fost lansata de un artist portorican necunoscut, Sa-Fire, caruia Anka i-a permis sa interpreteze piesa.

Ceea ce are in plus „This Is It” fata de „I Never Heard”, pe langa parte vocala si aceleasi acorduri la pian, sunt cateva efecte noi si backing vocals realizate de fratii lui Michael.

Paul Anka, co-autorul melodiei a amenintat ca va da in judecata compania care se ocupa de averea lui Michael Jackson, daca meritele nu-i sunt recunoscute si nu va primi o parte din incasarile acestei piese.

Pentru ca scandalul sa nu ia amploare, administratorii averii lui Michael Jackson au recunoscut imediat meritele artistului si au fost de acord sa-l plateasca pe acesta cu 50% din veniturile obtinute in urma vanzarii single-ului „This Is It”. Acest procent pe care il primeste Paul Anka ar putea reprezenta un profit considerabil pentru cantaretul in varsta de 68 ani.

"Au inteles ca a fost o greseala, au inteles ca este cantecul meu, au inteles ca este vorba despre productia mea, in studioul meu si voi primi 50% din intregul proiect, ceea ce reprezinta, de altfel, o intelegere echitabila", a precizat Paul Anka intr-un mesaj video postat pe TMZ.com.

Piesa "This Is It" a fost insa promovata atat online, cat si la radio, iar pe 26 octombrie va ajunge si in magazinele de specialitate odata cu lansarea albumului "This Is It" si al documentarului cu acelasi nume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea