Showbiz

#next generation #helen #festival de film next

Si ei au fost NexT Generation: Helen la NexT!

Festivalul International de Film NexT pregateste o noua surpriza pentru publicul sau. Pana acum dedicata scurt metrajelor de inceput ale regizorilor autohtoni consacrati, sectiunea "Si ei au fost NexT Generation " isi propune, incepand cu acest an, sa aduca in atentia publicului lung metrajele de debut ale fostilor participanti din competitia NexT.

Regizorii  Christine Molloy si Joe Lawlor, selectionati in competitia NexT 2007 cu scurt metrajul Daydream, revin la Bucuresti cu primul lor lung metraj – Helen (Marea Britanie – Irlanda, 2008). Prezentat la peste 30 de festivaluri internationale de film din lumea intreaga: Lisabona, Angers, Vancouver, Telluride , Pusan, Salonic sau Torino, filmul va fi proiectat in premiera in Romania vineri, 16 aprilie 2010, la Cinemateca Eforie, incepand cu ora 20:30.

Construind o puternica atmosfera, stranie si tensionata, filmul porneste de la povestea lui Joy, o tanara de 18 ani, declarata disparuta. O alta fata, pe nume Helen, mai are cateva saptamani pana pleaca de la orfelinat. Helen este chemata de politie “sa o joace” pe Joy in reconstituirea care va reface ultimele actiuni cunoscute ale lui Joy. Joy avea totul. O familie iubitoare, un prieten, un viitor luminos. Helen, care si-a petrecut intreaga viata in orfelinate, nu a fost niciodata apropiata de cineva. Treptat, Helen se lasa absorbita de rol, vizitand locurile si oamenii pe care ii cunostea Joy, furisandu-se incet si sigur in viata fetei disparute.

Presa britanica a plasat Helen printre filmele-eveniment ale anului 2008. Prestigioasa publicatie Sight & Sound apreciaza ca Helen „este un debut remarcabil”, The Independent declara ca filmul „este un semn de viata pentru renasterea unui cinema arthouse britanic”, iar The Observer scrie ca filmul este „un lung metraj de debut impresionant”.  

Christine Molloy si Joe Lawlor au fost fost prezenti in 2007 in competitia Festivalului International de Film NexT, cu scurt metrajul Daydream. In ultimii 4 ani, Christine si Joe au lucrat la proiectul intitulat Civic Life, care a implicat grupuri de comunitati locale in productia a noua scurt metraje pentru cinema. Lung metrajul Helen este apogeul seriei Civic Life.

Un montaj dedicat in mod special proiectiei-eveniment din cadrul sectiunii Si ei au fost NexT Generation poate fi urmarit la adresa: //www.youtube.com/watch?v=jmyW-B0oLyM. Clipul este realizat de Luiza Parvu, iar spectatorii NexT ii vor putea urmari pe cei doi regizori vorbind despre filmul lor, special pentru publicul roman.

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film NexT are loc in perioada 13-18 aprilie 2010 la Cinema Scala, Cinemateca Eforie, Baneasa Drive In Cinema si Mansarda Carturesti.

Abonamentele pentru 10 proiectii si Festival Pass-urile se pot achizitiona pana cel tarziu 12 aprilie prin reteaua ticketfan.ro. Dupa aceasta data, nu vor mai fi vandute decat bilete pentru o singura proiectie, exclusiv la casieriile cinematografelor Scala si Eforie. Mai multe despre aceasta editie a NexT puteti gasi pe noul site oficial al festivalului, www.nextfilmfestival.ro.

Festivalul International de Film NexT se desfasoara in 2010 sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei. Activitatile Societatii Culturale NexT se incadreaza in “Viziunea pe 30 de ani pentru Romania” a Casei Regale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea