Showbiz

Seria Halloween si reactiile

Halloweenul este sarbatoarea fricii si a groazei. Este sarbatoarea in care pana si cei mai fricosi se costumeaza, capata curaj pentru a inspira teama sau pur simplu prefera sa isi "verse" imaginatia intr-un film pentru aceasta ocazie.

Nu a trecut mult si primul film dedicat Halloweenului a aparut. Este vorba de primul Halloween, dintr-o serie de 9 filme care pornesc de la aceeasi idee si ajung la diferite rezultate. Personal, primul din serie, cel din anul 1978, imi surade cel mai mult. Este un film bun, cu o constructie si regizorala remarcabile. Urmat de inca 8 sequel -uri, nu foarte reusite si care seaca tema si personajul, Halloweenul (1) lui ramane in mintea amatorilor de gen si nu numai. Filmul din 1978 a fost cel care a dat start filmelor de gen -slasher: un criminal mascat ce urmareste adolescentii din Hadenfield in seara de Halloween, incercand sa termine ceea ce a inceput in urma cu 15 ani. Michael Myers (Tony Moran) si-a ucis cu bestialiate si inexplicabil, la varsta de doar 6 ani, sora mai mare. A fost inchis intr-un sanatoriu de unde a evadat dupa 15 ani pentru a se intoarce in orasul natal sa termine ceea ce incepuse. Filmul a fost un succes pentru vremea lui, pana si criticii l-au adorat si rezista pana in ziua de azi ca fiind unul dintre cele mai bune filme horror ale cinematografiei. Au urmat dupa 8 filme. Nu au reusit atat de bine ca cel care a dat nastere genului. Continuarea articolului: aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea