Showbiz

Romania merita Oscarul

In deschiderea celei de-a doua editii a Festivalului de Film de Scurt si Mediu Metraj NexT care a inceput saptamana aceasta in Bucuresti, agentul fratiolr Coen, David Flynn a declarat ca, anul acesta, România este adevarata laureata a Oscarului.

La editia din acest an participa aproape 120 de filme din 20 de tari, in competitia pentru marele peremiu concurand 30 de pelicule. Trofeul Next in valoare de 4000 de euro va fi acordat de un juriu format din reprezentantul "Semaine de la Critique", Bernard Payen, regizorul Jamie Travis si Tudor Voican .

Cel mai bun regizor  si cel mai bun sunetist vor fi premieti cu 2000 de euro, iar cel mai bun film romanesc cu 500 de euro.

Principala atractie a festivalului sunt cele doua filme-experiment, realizate de copii sub 12 ani. Veti avea ocazia sa vedeti in premiera la Bucuresti filmul "Networking Friday" de Melissa de Raaf si Razvan Radulescu si pelicula lui Liviu Marghidan, "Stii tu". La sectiunea "Countries in Focus" vor fi prezentate filme din Suedia, Irlanda si Spania, iar "Festival Cities" va prezenta filme din Milano, Lisabona, Ludwigsburg si Sarajevo.

Ziua de miercuri, 9 aprilie, se anunta a fi plina si emotionanata pentru iubitorii de cinema deoarece Davin Flyn va sustine un seminar, iar laureatul Palme d'Or, Cristian Mungiu, care va avea un curs de master-class de regie miercuri la ora 13.00.

Realizatorii festivalului nu au uitat sa ii mentioneze pe cei doi realizatori de film, regizorul Cristian Nemescu si sunetistul Andrei Toncu, care au murit în august 2006, într-un accident de masina si in cinstea carora a fost initiat acest festival. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea