Showbiz

Robert De Niro - premiat la Festivalul de Film de la Karlovy Vary

Actorul Robert De Niro va fi invitatul de onoare a celei de-a 43-a editii a Festivalului International de Film de la Karlovy Vary , care are loc intre 4 si 12 iulie in Cehia. Anul acesta vor fi proiectate 253 de lungmetraje si documentare, 56 dintre ele in premiera europeana sau mondiala.

De Niro va primi globul de cristal pentru "contributia deosebita la cinematografia mondiala", iar festivalul va fi deschis de ultimul sau film, comedia neagra What Just Happened in regia lui Barry Levinson. Pelicula prezinta doua saptamani din viata unui producator ratat de la Hollywood, care incearca sa faca un film, pe care vrea sa-l prezinte la Festivalul de la Cannes .

In competitie la Karlovy Vary

14 productii au fost inscrise in competitia oficiala a festivalului din Cehia, care vor fi difuzate in premiera absoluta. Cele mai asteptate sunt The Guitar, debutul regizoral al lui Amy Redford (fiica lui Robert Redford), The Karamazovs, regia Petr Zelenka si The Shaft, regizat de Zhang Chi.

Printre sectiunile din afara competitiei vanate de cinefili se numara "Open Eyes", in cadrul careia vor fi difuzate cele mai importante filme prezentate anul acesta la Festivalul de la Cannes.

Romania va fi reprezentata la festivalul de la Karlovy Vary de Radu Muntean, care participa cu lungmetrajul Boogie in sectiunea competitionala "East of the West". Regizorul va fi prezent la proiectiile filmului din 6 si 7 iulie alaturi de scenaristul Alex Baciu.

Creat in 1946, in acelasi an cu Festivalul de la Cannes, Festivalul International de Film de la Karlovy Vary este un festival de categoria A, precum cele de la Locarno (Elvetia) sau San Sebastian (Spania).

 


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea