Showbiz

#despagubiri #franta #manu dibango #piesa #drepturi de autor #proces #rihanna #michael jackson #alte-genuri #r&b #pop

Rihanna si Michael Jackson, trasi la raspundere pentru drepturi de autor

 
Artistul african Manu Dibango le cere lui Michael Jackson si Rihannei ( foto ), despagubiri in valoare de 500.000 euro pentru drepturi de autor .

Cantaretul Manu Dibango ii da in judecata pe cei 2 pentru ca au folosit o piesa de-a sa fara sa ceara permisiunea. In acest sens, artistul a inaintat o plangere la Curtea de Justitie din Paris, pe 3 februarie 2009.

Se pare ca Manu si Michael ajunsesera la o intelegere prin care regele pop putea folosi o parte din melodia lui Manu, „Soul Makossa” (1972) pentru single-ul sau din 1983, ‚”Wanna Be Startin` Something”.

Ceea ce il supara insa pe Dibango este ca, atunci cand Rihanna a imprumutat aceeasi portiune din melodie pentru un cantec de-al ei, i-a cerut permisiunea doar lui Michael Jackson, fara a se mai deranja sa il contacteze si pe proprietarul de drept al melodiei.

Ca urmare, Manu s-a hotarat sa le ceara acestora 500.000 euro despagubiri. Pana in prezent, atat reprezentantii lui Michael cat si cei ai Rihannei nu au dat nici un fel de declaratii, fiind de negasit.

Intre timp, avocatii lui Manu, aflati la Paris, au cerut Curtii de Justitie din Franta sa le interzica caselor de discuri Sony BMG, EMI si Warner Music Group sa mai primeasca single-urile de la niciunul din cei 2 artisti pana cand nu se rezolva problema. Pe 17 februarie , un judecator va studia cazul si va decide daca se va deschide procesul sau nu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea