Showbiz

#retrospectiva #tiff 2010 #bucuresti

Retrospectiva TIFF 2010 la Bucuresti

Cinefilii bucuresteni care nu au putut testa la Cluj atmosfera si filmele celei de-a noua editii a Festivalului International de Film Transilvania sunt invitati la retrospectiva , desfasurata in perioada 9-17 iunie la Noul Cinematograf al Regizorului Roman si intre 11-17 iunie la Cinema Elvira Popescu .

Publicul se va putea bucura de filme precum Presupus vinovat (R. Roberto Hernandez, Geoffrey Smith), un documentar tulburator despre Jose Antonio , acuzat pe nedrept o crima si nevoit sa-si petreaca 20 de ani in inchisoare, In ziua de Craciun, (R. Sebastian Lelio) distins cu premiul FIPRESCI la editia din acest an a festivalului de la Cluj, Grasii (R. Daniel Sanchez Arevalo), castigator al premiului publicului - TIFF 2010 , Zaza (R. Silkin), un love story rusesc fermecator ce s-a bucurat de un mare succes in randul publicului clujean, sau Videocacy (R. ), un documentar original si provocator ce prezinta impactul pe care anumite canale media, dominate de Silviu Berlusconi, l-au exercitat asupra populatiei italiene in ultimii 30 de ani .

Nu in ultimul rand, bucurestenii o vor putea vedea pe actrita Anamaria Marinca in Aviatoarea din Kazbek (R. Ineke Smits). Productia prezinta un batalion de georgieni care este incartiruit pe o insula olandeza, iar obiceiurile lor nefamiliare aduc culoare in viata unei tinere localnice. In mijlocul luptei georgienilor impotriva trupelor germane, aceasta evadeaza din sufocanta realitate invatand sa aiba incredere in propria fantezie.

Pentru a vizualiza programul complet al retrospectivei TIFF 2010 la Bucuresti , va rugam accesati site-ul: www.tiff.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea