Showbiz

Retrospectiva TIFF

Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film "Transilvania" a debutat pe 30 mai cu multe ambitii si multe surprize pentru publicul cinefil prezent la manifestare.

Festivalul a fost deschis vineri seara de scurtmetrajul Fatza galbena care rade, dupa un scenariu de Doru Lupeanu, clujeanul castigator la concursul de scenarii HBO din 2007. Filmul a fost proiectat in prezenta echipei scenaristului si a celor doi actori principali, cu din Romania in parcarea unui din Cluj, care a fost luat cu asalt de aproximativ 200 de masini , la premiera mult-discutatului documentar al lui Kenedi Hasani. Evenimentul a fost incheiat cu o adevarata petrecere cu atmosfera tiganeasca si boema totodata, care a debutat cu un concert live cu ritmuri de "rock'n' rrom " si "gipsy blues", sustinut chiar de protagonistul unuia dintre filme, Elvis Romano.

Workshopul Let's Go Digital, dedicat tinerilor cu varste intre 14-18, care doresc sa urmeze o cariera cinematografica, a inceput deja, iar scurtmetrajele realizate de cei 15 participanti vor fi proiectate in ultima zi a festivalului.

Pana in acest moment, din cele peste 200 de pelicule din cadrul sectiunilor TIFF -ului au fost proiectate mai bine de jumatate. Dintre cele 12 filme prezente in competitie au fost vizionate pana acum de publicul clujean , clujenii vor putea viziona premierele absolute ale filmelor romanesti realizate in 2007, precum Boogie de Radu Muntean, inclus la Cannes anul acesta in sectiuna Quinzaine des Realisateurs sau Pescuit sportiv de Adrian Sitaru.

Trailer Funny Games


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea