Showbiz

#regizor #roman polanski #liber

Regizorul Roman Polanski este din nou un om liber

Regizorul Roman Polanski este din nou un om liber, dupa ce autoritatile elvetiene au anuntat in cursul zilei de luni, 12 iulie, ca nu il vor extrada pe cineast in Statele Unite, anunta The New York Times.

Polanski a fost arestat in septembrie 2009 la Zurich unde fusese invitat pentru a primi un premiu pentru intreaga cariera. Regizorul si-a petrecut aproape opt luni in arest la domiciliu la vila sa din Gstaad (Elvetia), fiind monitorizat in permanenta de autoritati prin intermediul unor bratari de localizare .

Luni, 12 iulie, Ministrul elvetian al Justitiei a declarat ca autoritatile nu-l vor extrada pe Polanski in SUA. “Regizorul franco-polonez Roman Polanski, in varsta de 76 de ani, nu va fi extradat in SUA. Masurile care il privau de libertate au fost revocate”, a spus Eveline Widmer-Schlumpf intr-un comunicat de presa.

Polanski a fost arestat pentru ca este cautat in SUA unde a fost condamnat in urma cu 33 de ani sub acuzatia de viol asupra unei minore de 13 ani, insa regizorul a fugit in Franta inainte de a primi sentinta .

In 1977, Polanski a pledat vinovat la acuzatia de intretinere de raporturi sexuale cu o minora de 13 ani, Samantha Gailey, azi Geimer. A petrecut 42 de zile in inchisoare, dar a fugit inainte de a primi sentinta, mai intai la Londra, apoi in Franta, care nu are un tratat de extradare cu SUA.

Polanski este cautat in continuare de autoritatile americane, foarte dezamagite de decizia tribunalului elvetian, si poate fi din nou arestat daca va calatori in tari care au tratate de extradare cu Statele Unite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea