Showbiz

#roman polanski #arestat #elvetia #zurich #festival de film

Regizorul Roman Polanski a fost arestat in Elvetia

Regizorul Roman Polanski ar putea fi extradat in Statele Unite dupa ce a fost retinut sambata seara in baza unui mandat de arestare emis in urma cu 31 de ani pentru acuzatia de intretinere de relatii sexuale cu o minora, informeaza timesonline.co.uk.

Polanski a fost arestat pe 26 septembrie in Elvetia inainte de startul festivalului de film de la Zurich, unde cineastul ar fi trebuit sa primeasca un premiu pentru intreaga sa activitate cinematografica.

Roman Polanski a fost arestat in 1977 sub acuzatia ca i-ar fi dat unei minore de 13 ani alcool si droguri pentru a intretine relatii sexuale cu ea. Desi a sustinut ca minora a fost de acord sa intretina relatii sexuale cu el si nu a fost vorba de viol, Polanski a pledat vinovat la acuzatiile care i s-au adus si a petrecut 42 de zile in inchisoare, fiind supus unor teste psihiatrice. Regizorul a parasit Statele Unite in 1978 inainte de a primi sentinta.

In varsta de 76 de ani, Polanski a cerut recent retragerea acuzatiilor, sustinand instrumentarea gresita a cazului sau de catre un judecator care i-a propus atunci un aranjament pe care apoi l-a negat.

Regizorul traieste de 30 de ani in Franta , iar in prezent lucra la ecranizarea romanului lui Robert Harris, The Ghost, cu Ewan McGregor si Pierce Brosnan in rolurile principale.

Vestea arestarii lui Polanski este cu atat mai surprinzatoare cu cat se stie ca acesta detine o resedinta in orasul Gstaad (Elvetia), unde a petrecut mai mult timp in ultimele luni in timp ce filma in Germania pentru noul sau proiect cinematografic.

Urmareste trailerul filmului The Pianist pentru care Roman Polanski a fost rasplatit (desi absent de la ceremonie) cu un premiu Oscar pentru regie in 2002:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea