Showbiz

#mimi branescu #anamaria marinca #timisoara #boogie #radu muntean

Radu Muntean prezinta Boogie la Timisoara

Regizorul Radu Muntean si actorii Anamaria Marinca si Mimi Branescu s-au aflat, vineri seara, la Timisoara, pentru a fi prezenti la premiera lungmetrajului Boogie, orasul de pe Bega fiind singurul, in afara Capitalei, in care cei trei au acceptat sa vina pentru a povesti din culisele filmului.

Boogie a avut premiera joi la Bucuresti, iar vineri filmul a fost adus la Timisoara si prezentat timisorenilor chiar de catre cei care l-au realizat. "Am ales Timisoara datorita prezentei acestui cinematograf civilizat, care iti permite sa vezi filmul asa cum a fost gandit si lucrat", a spus regizorul Radu Muntean. Pe de alta parte, atat regizorul cat si Anamaria Marinca au rude in orasul de pe Bega.

"E un film pe care toti oamenii il inteleg, dar romanii au si bonusuri, pentru ca ei pot intelege cel mai bine subtilitatile de limbaj”, asa si-a prezentat regiozorul Radu Muntean cel de-al treilea film al sau, dupa Furia si Hirtia va fi albastra, ambele proiectate in cadrul a numeroase festivaluri internationale.

Radu Muntean a muncit la Boogie mai bine de un an si jumatate si spune ca este unul dintre filmele cele mai dragi lui. "Eu fac filme pe care mi-ar placea sa le vad ca spectator, dar modelul pe care-l folosesc sunt eu insumi si sigur mai sunt si altii ca mine. Sigur ca oricine poate vedea acest film, dar romanii au si ceva bonusuri, pentru ca ei pot intelege cel mai bine subtilitatile de limbaj”, a spus Radu Muntean, cu putin timp inainte de premiera filmului la CinemaCity.

Experienta a fost diferita pentru fiecare dintre personaje. Anamaria Marinca, care interpreteaza rolul Smarandei Ciocazanu si Mimi Branescu (Sorin Penescu) au fost prezenti la Timisoara, la lansare. “Am jucat pentru prima data o mama. Mi-a placut pentru ca vorbeste despre o varsta (n.r, “30 si ceva”, titlul initial al filmului), o generatie careia ii apartin. M-a intrigat scenariul, problemele personajului nu imi apartin, pentru ca nu am experienta de mama, nici de sotie, tocmai asta mi-a starnit interesul”, a spus Anamaria Marinca. “E prima data cand am jucat un rol asa de lung. Mi-a placut echipa”, a spus si Mimi Branescu.

Radu Muntean a mai declarat ca deja se gandeste la urmatorul proiect, care va fi scris pana la finele anului. Boogie a costat 650.000 de euro.

Regizorul a debutat cu Furia, proiectat in cadrul a numeroase festivaluri internationale, castigand premiul pentru “Cel mai bun Debut al Uniunii Cineastilor din Romania” si “Premiul pentru Imagine in cadrul Festivalului de Film Transilvania” in 2003. Cel de-al doilea film al sau, Hirtia va fi albastra a fost prezentat pentru prima data in cadrul competitiei internationale a Festivalului de Film Locarno pentru a fi apoi proiectat in peste 60 festivaluri de film, fiind distribuit in 40 tari din lume si obtinand 9 premii.

Filmul Boogie este povestea lui Bogdan Ciocazanu (Dragos Bucur) care, plecat la mare de 1 Mai cu nevasta si copilul in varsta de trei ani, se intalneste intamplator cu doi dintre cei mai buni prieteni din tinerete, fosti colegi de liceu si tovarasi de escapade bahico-sexuale.

Dupa intalnirea si spritul din seara care urmeaza si mai ales dupa ce nevasta si copilul se duc la culcare, prietenii petrec o noapte ca un remake al vremurilor bune. Tema sonora a filmului este “Asta seara nimeni sa nu doarma”, in interpretarea lui Gica Petrescu .

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste trailerul filmului Boogie

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea