Showbiz

#rem #rock #muzica #lansare #formatie #album

R.E.M. isi lanseaza pe CD repetitiile din club

Trupa rock R.E.M. planuieste sa lanseze un album cu o serie de repetitii pe care formatia le-a sustinut in 2007 in clubul Olympia din Dublin, anunta BBC.

Albumul va fi alcatuit din 2 CD-uri si se va intitula „R.E.M. Live at Olympia”. Acesta este programat sa apara pe 26 octombrie 2009.

Materialul va contine 39 de piese pe care R.E.M. le-a cantat in cele 5 zile de repetitii in club, testand totodata, pe un restrans, melodiile pe care trupa urma sa le includa pe albumul „Accelerate”.

„In fiecare secunda repetam ceva ce inca nu stiam foarte bine”, a declarat chitaristul Peter Buck, citat de BBC. „Lucrul era bun pentru noi – erau tot soiul de elemente de teroare pe parcursul show-urilor”, a completat acesta.

Trupa R.E.M. a luat fiinta in anul 1980. Formata din (voce), Peter Buck (chitara), Mike Mills (chitara bas) si Bill Berry (chitara si percutie), R.E.M. a fost una dintre primele formatii rock alternativ care s-a bucurat de si atentie din partea publicului.

Primul single lansat de trupa a fost „Radio Free Europe” in 1981. Acum, au ajuns la 14 materiale de studio la activ, cel mai recent fiind „Accelarate”, lansat in 2008. Trupa a fost inclusa in Rock Roll Hall of Fame cu un an inainte de lansarea „Accelarate”-ului.

R.E.M. - Until the Day is Done

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea