Showbiz

#madonna #concert #romania #rromi #tigani #discriminare

Presa internationala: Madonna - huiduita de romani

Mii de fani au huiduit-o pe Madonna la concertul care a avut loc in Parcul Izvor din Capitala, atunci cand diva a tinut un scurt discurs despre discriminarea impotriva rromilor din Europa de Est, relateaza Sky News.

Presa internationala nu a pierdut momentul si a relatat in editiile sale acest mic incident. In timpul concertului de la Bucuresti, dupa ce a interpretat cantecul La Isla Bonita in varianta gypsy, Madonna a tinut sa spuna cateva cuvinte despre discriminarea rromilor din Europa de Est.

Diva a spus ca acest lucru o intristeaza si ca nicio persoana nu ar trebui sa sufere din cauza oricarei forme de discriminare .

"Toata lumea trebuie sa fie tratata la fel. Nu uitati acest lucru", a declarat Madonna.

"Nu am mai fost in Romania pana acum si sunt foarte fericita sa fiu aici. Am auzit insa la stiri ca in aceasta parte a Europei exista discriminare impotriva rromilor. Acest lucru ma intristeaza, mai ales ca eu cred in acceptarea tiganilor, a homosexualilor si in general a oamenilor care sunt diferiti", si-a continuat Madonna discursul.

Publicul nu a primit insa bine aceasta mica lectie tinuta de Madonna si a reactionat in consecinta.

"Am huiduit-o pentru ca mi s-a parut fals ce a spus ea. Ce treaba are ea cu problemele din tara noastra?!" a spus un fan aflat la concert.

Madonna nu a reactionat in niciun fel si si-a continuat concertul, alaturi de trupa sa de dansatori si muzicieni.

"Madonna se afla in turneu cu o trupa fenomenala de rromi care i-au adus la cunostinta problemele legate de aceasta minoritate. Madonna s-a simtit obligata sa tina un mic discurs despre acest lucru", se arata intr-un comunicat emis de Liz Rosenberg, purtatoarea de cuvant a Madonnei.

Atitudinea Madonnei a atins un punct sensibil in Romania, insa discursul sau nu va schimba situatia.

"Madonna este un popstar. Nu este expert in relatiile interetnice", a concluzionat un fan.

Presa internationala mai spune si ca situatia tiganilor din Romania este contradictorie.

"Romanii se uita la telenovele cu tigani, asculta muzica tiganeasca si merg la concertele lor", declara Damian Draghici , castigator al premiului Grammy.

"Au existat insa valuri de agresiune impotriva tiganilor in Italia, Ungaria si Romania. Acest lucru imi arata ca ceva nu este in ordine. Politicienii trebuie sa faca ceva in privinta acestui lucru. Lumea trebuie sa fie educata in acest sens. Toti suntem la fel si acesta este mesajul pe care politicienii trebuie sa il ofere", a mai declarat Damian Draghici.

Tot in presa internationala se mai arata si faptul ca marea majoritate a romanilor considera ca tiganii sunt hoti, comit crime si acte de vandalism in tarile din Europa si strica astfel imaginea tarii peste hotare.

Yahoo News subliniaza si faptul ca in mai 2007, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a jignit o jurnalista numind-o " tiganca imputita ", in timpul unei conversatii private cu sotia sa.

Intr-un raport recent realizat la Viena se arata ca unul din doi tigani a suferit din cauza actelor de discriminare. Sky News mai spune si ca in Romania exista peste 2 milioane de tigani, chiar daca cifra oficiala este de 500.000, iar acestia reprezinta minoritatea cea mai dezavantajata social si economic, cu un nivel ridicat de analfabetism .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea