Showbiz

#luc dardenne #jean-pierre #le silence de lorna #cannes #lux 2008

Premiul LUX 2008 a fost castigat de fratii Dardenne

Filmul le silence de lorna, regizat de fratii Jean-Pierre si Luc Dardenne , a castigat premiul pentru cinematografie LUX 2008 , oferit de Parlamentul European.

Hans-Gert Pottering, presedintele Parlamentului European, i-a inmanat trofeul lui Luc Dardennne in cadrul ceremoniei organizate la Strasbourg.

"Cultura a avut tot timpul un rol important in activitatile Parlamentului European. Unul dintre obiectivele premiului LUX este de oferi experienta diversitatii culturale si lingvistice din cadrul Uniunii Europene", a declarat Pottering.

Filmul a mai castigat anul acesta premiul pentru cel mai bun scenariu la festivalul de la Cannes.

Le Silence de Lorna prezinta povestea unei imigrante albaneze, care se afla in cautarea unei vieti mai bune in Europa. Aceasta accepta o casatorie de convenienta cu un belgian dependent de droguri.

Celelate doua filme aflate in finala competitiei au fost: Delta - in regia lui Kornel Mundruczo si Citizen Havel – regizat de Miroslav Janek si Pavel Koutecky.

Acestea au fost proiectate, in perioada 15 septembrie - 17 octombrie 2008 , la Parlamentului European din Bruxelles.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea