Showbiz

#gopo #premii #festival #film romanesc #scurtmetraj #lungmetraj #documentar

Premiile Gopo ajung la cea de-a treia editie

Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), organizeaza, in data de , cea de-a treia editie a Premiilor Gopo, premiile industriei de film din Romania.

Conform regulamentului Galei, nominalizarile pentru fiecare categorie in parte vor fi facute in urma vizionarii tuturor productiilor de film din anul 2008 (lung metraj, scurt metraj si film documentar ), de un juriu desemnat de APFR si care va fi format din profesionisti in domeniu.
 
Criteriile de selectie pe baza carora se vor face nominalizarile sint diferite pentru fiecare gen de film in parte, astfel:

• Sunt considerate eligibile pentru a fi nominalizate filmele romanesti produse in Romania sau realizate in regim de co-productie , dar cu participare majoritar romaneasca, care au avut premiera pe ecranele din Romania in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie a anului precedent si au beneficiat de cel putin o saptamana de difuzare cinematografica.

• In categoria scurt-metraj sunt incluse toate productiile romanesti cu o durata sub 60 minute realizate in cursul anului precedent. Sunt considerate eligibile toate filmele de scurt-metraj prezentate pe ecrane sau in circuitul festivalier (national si international) in cursul anului trecut.

• In categoria film documentar sunt incluse toate productiile romanesti realizate in cursul anului precedent. Sunt considerate eligibile toate filmele documentare prezentate pe ecrane sau in circuitul festivalier (national si international) in cursul anului trecut. Nu sunt considerate eligibile filmele documentare prezentate exclusiv pe TV, fara circuit festivalier si/sau proiectie in cinematografele din Romania. Nu sunt eligibile reportajele de televiziune.

Companiile de productie din Romania sunt invitate sa inscrie filmele si lansate pe ecrane sau festivaluri in cursul anului trecut. Data-limita pentru inscrierea in preselectia Premiilor Gopo 2009 este 14 ianuarie 2009.

Nominalizarile celei de-a treia editii vor fi anuntate in data de 2 februarie in cadrul unei Conferinte de presa in Bucuresti.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea