Showbiz

#adjectiv #politist #2009 #cannes #festival #corneliu porumboiu #premiu #film

"Politist, adjectiv" de C. Porumboiu a luat 2 premii la Cannes

Pelicula “ Politist , adjectiv ” a lui Corneliu Porumboiu ( foto ) a fost recompensata sambata in cadrul Festivalului de la Cannes cu premiul juriului sectiunii Un Certain Regard .

Este cel de-al 2-lea premiu pe care il obtine la Cannes filmul “Politist, adjectiv”, dupa ce in aceeasi zi pelicula fusese premiata cu trofeul FIRESCI in cadrul aceleiasi sectiuni.

In ceea ce priveste premiul principal al sectiunii Un Certain Regard, acesta a revenit productiei grecesti “Kynodontas /Dogtooth”, realizata de Yorgos Lanthimos.

"Politist, adjectiv" relateaza povestea unui politist dintr-un oras de provincie (Dragos Bucur). Acesta este obligat sa investigheze un caz minor, al carui protagonist este un licean. Pe parcursul investigatiei, politistul isi da seama ca nu mai crede in meseria sa.

Pelicula a primit saptamana trecuta numai cuvinte de lauda din partea unor publicatii prestigioase precum Boston Globe, Variety si The New Yorker. Politist, adjectiv va putea fi vazut si in Romania, premiera sa avand loc cu ocazia Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), care se va desfasura la Cluj in perioada 30 mai-7 iunie.

Urmareste trailerul filmului Politist, adjectiv



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea