Showbiz

#despartire #muzica #cariera muzicala #richard wright #david gilmour #pink floyd #rock

Pink Floyd se lasa de cantat

Este oficial, Pink nu vor mai canta niciodata. Solistul formatiei, a declarat ca nu va mai canta dupa moartea colegului sau, .

Aflat la gala Oustanding Contribution To Music din Londra, David Gilmour a luat decizia de a incheia activitatea indragitei trupe rock. Motivul? Pierderea claparului grupului, Richard Wright .

De asemenea, in cadrul galei de aseara, Gilmour i-a adus un omagiu prietenului si colegului sau de trupa care a decedat luna trecuta.

„Voi dedica acest premiu bunului meu prieten si coleg, Rick Wright, cu care am lucrat 40 de ani, a declarat Gilmour”, citat de gigwise.com.

„Am ajuns la final. Nu voi mai putea canta fara el. E trist pentru mine”, a incheiat Gilmour.

De asemenea membrul trupei considera ca Richard era la fel de indreptatit sa castige acest premiu. Wright si-a pus amprenta pe albumele de notoriotate Pink cum ar fi „Meddle”, „Dark Side of The Moon” sau „Wish You Were Here”.

In 2005, dupa 20 ani - Pink Floyd in formula initiala 

Pink Floyd a devenit una dintre formatiile rock cele mai influente si pline de succes. Grupul a vandut de-a lungul timpului peste 75 de milioane de albume doar in Statele Unite, si peste 200 de milioane de albume in restul lumii.

La inceput, Pink Floyd s-a bucurat de un succes modest, ca o trupa de rock psihedelic. Dupa inlocuirea sa cu chitaristul David Gilmour, registrul nivelului muzical al formatiei a atins cote de profesionalism si elaborare superioare. Albumele lor tematice, "The Dark Side of the Moon" (1973), "Wish You Were Here" (1975), "Animals" (1977) si "The Wall" (1979), au atins nivelul succesului international, devenind nu numai albume de mare succes muzical, critic si comercial, dar si momente de referinta avand mare impact muzical si temporal in lumea muzicii rock'n'roll.

In urma unor neintelegeri intre membrii formatiei, Pink Floyd sufera mutatii. In 1983, Roger Waters paraseste trupa. Grupul muzical isi reia activitatea abia in 1987, desi conflictul cu Waters se inteteste, acesta interzicandu-le membrilor ramasi in formatie sa cante sub numele de Pink Floyd. Ignorand cerintele lui Waters, trupa si-a continuat activitatea pana in 1995, cand a aparut ultimul album live, „Pulse”.

Pink Floyd au cantat pentru prima oara in ultimii 20 de ani in formatia finala, abia in iulie 2005, in cadrul turneului „Live8”, depasind astfel o disputa vadita intre Dave Gilmour si Roger Waters in anii `80 cu privire la drepturile asupra numelui Pink Floyd.


Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea