Showbiz

#pa-ra-da #festival #venetia #lust caution #ang lee #leul de aur

"Pa-ra-da" - in competitie la Festivalul de Film de la Venetia

Copiii strazii din Romania reprezinta subiectul filmului Pa-ra-da si ilustreaza o anumita fatada a capitalei romanesti din anii 90, iar, in acest an, a intrat in competia festivalului international de film de la Venetia, pe lista sectiunii Orizzonti.

Filmul, regizat de Marco Pontecorvo, spune povestea lui Miloud, un clovn de strada de origine franco-algeriana, care a ajuns in capitala Romaniei din 1992, la trei ani dupa prabusirea regimului dictatorial ceausist. Aici intra in contact cu copii fugiti din orfelinate si din familii sarace care traiesc in canale si se hotaraste sa faca ceva pentru acestia, potrivit site-ului filmscoop.it.

Pelicula este o coproductie Italia, Franta, Romania si are durata de 1 ora si 40 de minute, iar debutul pe marile ecrane va avea loc in Italia din septembrie 2008.

In Romania exista si o fundatie cu acelasi nume, Parada, un ONG infiintat in 1996, care are ca scop sustinerea copiilor strazii, a tinerilor si a familiilor prin serviciile de integrare sociala, educativa si socio-profesionala.

Pe site-ul oficial al Festivalului de la Venetia s-au afisat marti, 29 iulie, listele filmelor care au intrat in concurs la cele 7 sectiuni din acest an.

Potrivit site-ului telegraph.co.uk, printre filmele care vor concura pentru Leul de Aur se numara The Wrestler al lui Darren Aronofsky, The Burning Plain al lui , in care joaca al lui on the Cliff.

Pe lista filmelor de la sectiunea Out of the Competition se gasesc si , artistul vizual Douglas Gordon, producatorul american John Landis, regizorul Johnnie To si regizorul argentinian .

Leul de Aur va fi prezentat in ultima zi a festivalului. Premiul de anul trecut a fost oferit regizorului taiwanez Ang Lee pentru thrillerul Lust, Caution.

Cea de a 65-a editie a Festivalului International de Film de la Venetia, organizat de Bienala de la Venetia, va avea loc intre 27 august si 6 septembrie.

Dupa ce anul trecut Festivalul de Film de la Venetia s-a axat pe productii americane si britanice, care au reprezentat aproape jumatate din filmele incluse in competitie, selectia oficiala a celei de-a 65-a editii a celui mai vechi festival de film nu cuprinde decat cinci filme in limba engleza.

Directorul festivalului, Marco Mueller, a explicat slaba prezenta a Hollywood-ului in acest an la Venetia, prin faptul ca greva scenaristilor, de 14 saptamani, incheiata in februarie, a intarziat lansarea mai multor filme, care nu au mai putut fi inscrise in concurs, relateaza Reuters.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Trailer Lust, Caution

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea