Showbiz

#hugo chavez #oliver stone #film #cinema

Oliver Stone de mana cu Hugo Chavez la Venetia

Oliver Stone a prezentat la Festivalul de Film de la Venetia pelicula "South of the Border" in care este vorba despre progresele Venezuelei condusa de Hugo Chavez . Cineastul considera ca exemplul acestei tari latino americane ar trebui urmat si de Statele Unite, informeaza presa internationala.

Prin acest film, Oliver Stone se alatura unor regizori precum Michael Moore, care au intreprins numeroase demersuri prin care solicita cetatenilor americani "sa deschida ochii" si sa vada progresele democratice realizate "la sud de frontiera".

South of the Border prezinta modificarile politice care au avut loc in ultimii zece ani pe continentul latino american. Regizorul sugereaza ca Hugo Chavez este omul-cheie care a declansat numeroase reforme in sistemul social, de sanatate sau de educatie de pe acest continent.

"Da, putem sa schimbam cursul istoriei. Aceasta este o revolutie pacifista, dar armata", a declarat presedintele Chavez, care este prezent la palatul Lido din Venetia, unde se desfasoara cea de-a 66-a editiei a Mostrei care are loc in perioada 2 - 12 septembrie si in cadrul careia a fost proiectat South of the Border.

Prin acest film, Oliver Stone (de doua ori castigator al premiului Oscar) incearca sa schimbe imaginea conducatorului venezuelean si sa atraga atentia asupra faptului ca tarile din America Latina detin imense resurse proprii prin care se pot sustine singure, fara interventia Statelor Unite.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea