Showbiz

#rock

Noul single Guns N`Roses se lanseaza in toamna

Guns N`Roses va lansa in aceasta toamna single-ul asteptat de mai bine de 14 ani. Noua piesa, intitulata „Shackler`s Revenge” va aparea intr-o editie noua a jocului video, Rock Band.

 

Membrii Guns N` Roses mai au putin si termina inregistrarile la mult asteptatul album de studio „ Chinese Democracy ”, potrivit New York Times.

 

 "Chinese Democracy", un album de 2 milioane $  

 

Materialul discografic este in faza de productie de peste 14 ani, costurile pentru acesta ridicandu-se la suma de 2 milioane $, dupa cum a declarat solistul trupei, Axl Rose.

 

Decizia trupei de a lansa piesa odata cu jocul „Rock Band”  arata ca acestia sunt constienti de cresterea importantei industriei de jocuri video.

 

In ultimele luni, popularitatea acestor jocuri gen Rock Band sau Guitar Hero a crescut simtitor, datorita acestor editii speciale. Ambele jocuri permit user-ilor sa descarce melodiile artistilor care le promoveaza, in exclusivitate.

 

Din trupa ce a vandut 90 de milioane de discuri si a provocat un extaz muzical mondial in perioada 1987-1993 nu a mai ramas decat Axl Rose, colegii acestuia, chitaristul „Slash” si basistul „Duff” McKagen parasind trupa. 

 

Aerosmith, idolii celor de la Guns N`Roses  

 

La inceput cantecele grupului Guns N`Roses reflectau modul acestora de viata teribilist intre droguri, violenta si prostituate. Insa, energia debordanta si transanta a acestei trupe care atragea milioane de fani in cluburile californiene in anii 1985 si 1986, a atras atentia studiorilor de inregistrari. Astfel, trupa va semna un contract cu studiol Geffen, acelasi care lucra si cu Aerosmith, idolul membrilor Guns N`Roses.

 

Primul album semnat „ Appetite for destruction ” apare in 1987. Coperta originala de pe acest album sugera o scena de viol si a fost interzisa, versurile cantecelor de pe acest album a pus in impas posturile radio care le considerau pline de obscenitati. Insa, cu tot refuzul pe care l-a intampinat, acest prim material al trupei a fost vandut in 25 milioane de exemplare in Statele Unite si a ajuns locul 1 in topurile de specialitate.

 

In urmatorii anii, grupul se mai linisteste, stilul muzical capata accente mature si profunde, piese precum „Patience” sau „Don`t Cry” aratand latura profund umanizata a trupei. Timp de 6 ani, Guns N`Roses a scos 5 albume, a doborat topurile Billboard cu piese precum „Sweet Child of Mine”, „ Welcome to the Jungle ” si a  umplut stadioanele din intreaga lume.

 

In anul 1991, albumul dublu „ Use your Illusion ” intra direct pe 1 si respectiv pe al-2-lea loc in topurile de gen americane. Insa datorita conflictelor interne si a tensiunii permanente provocata de personalitatiile puternice ale grupului, trupa intra intr-un con de umbra incepand cu 1993.

 

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea