Showbiz

#international #festival #film #b-est #juriu #presedinte #nik powell

Nik Powell - presedintele juriului de lungmetraj B-EST 2009

Nik Powell , Vice-Presedinte al Academiei Europene de Film si Director al Scolii Nationale de Film si Televiziune din Londra, a acceptat invitatia echipei B-EST IFF de a fi presedintele juriului sectiunii lungmetraj a festivalului.

In 1972, Nik Powell si Richard Branson au pus bazele companiei Virgin Records care astazi a ajuns sa valoreze milioane de lire sterline. In anii ’80, in parteneria cu Stephen Wooley, Nik Powell a infiintat Palace Productions si a produs trei dintre cele mai titrate filme ale lui Neil JordanCompany of Wolves, Mona Lisa (premiat la Cannes si nominalizat la Oscar) si The crying game (premiat cu Oscar).

Urmatoarea sa companie, Scala Productions, fondata in 1992, a produs, printre altele, The neon bible (r. Terrence Davies), Little voice (r. Mark Herman ), nominalizat atat la Oscar cat si la Globul de Aur sau Last orders (r. Fred
Schepisi
), cu Michael Caine, Bob Hoskins, Tom Courtenay, Helen Mirren, David Hemmings si Ray Winstone. Una dintre ultimele sale productii e Ladies in lavender (r. Charles Dance) cu Judi Dench, Maggie Smith si Daniel Bruhl in rolurile principale.

Din 2003, cand a fost numit Director al Scolii Nationale de Film si Televiziune, Nik Powell a renuntat la conducerea Scala Productions in favoarea functiei de Presedinte Onorific. Din 1996, Nik Powell e membru in consiliul director al Academiei Europene de Film.

Pe langa prezenta sa in calitate de presedinte al juriului sectiunii lungmetraj, Nik Powell este asteptat sa sustina in cadrul B-EST IFF master-class-ul intitulat "The 30 lessons of a producer - the cospel according to Nik Powell".

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea