Showbiz

#next #scurtmetraje #festival #film

Next 2010 - programat in perioada 13-18 aprilie

Editia din acest an a Festivalului de , cel mai asteptat eveniment de din Romania, se va desfasura in perioada 13-18 aprilie.
 
Festivalul urmeaza sa aiba loc la Cinema Scala si Cinema Eforie, doua locatii traditionale carora li se va adauga o a treia, ce urmeaza sa fie dezvaluita publicului in luna martie.

Competitia NexT va include si anul acesta maxim 30 de titluri, selectionate de criticul de film Andrei Gorzo din cele peste 900 inscrise. Filmele din competitie vor concura pentru Trofeul NexT, Premiul Cristian Nemescu pentru cea mai buna regie, Premiul Andrei Toncu pentru cea mai buna coloana sonora (toate trei oferite de Institutul Cultural Roman), Premiul pentru cel mai bun film romanesc (oferit de Abis Studio) si Premiul publicului. Realizatorii filmelor din competitie vor fi prezenti la Bucuresti, pentru intalnirea cu spectatorii.

In 2010, este partener oficial al Festivalului NexT si prezinta, in premiera in Romania, programul Short Matters, alcatuit din cele 13 scurt metraje ce au castigat Premiul UIP in 2009, obtinand astfel o nominalizare la Oscarurile europene.
 
Printre ele se numara si coproductia germano-romana Renovare (regia:  Negoescu), iar piesa de rezistenta a programului va fi chiar castigatorul Premiului Academiei Europene de Film pentru Cel mai bun scurt metraj , fermecatorul film polonez Poste restante (regia: Marcel Lozinski).
 
NexT Kids – incepand de anul acesta, NexT ii asteapta in sala de cinema si pe cei mici; fara sa fie alcatuit in exclusivitate din filme de animatie, ci si din scurt metraje “clasice”, cu actori, programul NexT Kids propune un amalgam de povesti surprinzatoare, personaje fascinante si subiecte care amuza, pun pe ganduri si trezesc pofta de filme a foarte tinerei generatii de spectatori.
 
Si ei au fost NexT Generation – daca pana anul trecut aceasta sectiune a prezentat filme de scurt metraj ale regizorilor romani deja consacrati (printre care Nae CaranfilRadu MunteanCorneliu Porumboiu sau Cristian Mungiu), din 2010 sectiunea isi schimba continutul si va prezenta filme de lung metraj realizate recent de tinerii cineasti aflati in competitia NexT in anii precedenti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea