Showbiz

#naomi watts #the white stripes #hit indian #tiff 2010

Naomi Watts, The White Stripes si un hit indian azi la TIFF 2010

La TIFF 2010, ziua de 31 mai inseamna un adevarat tur de forta pentru publicul festivalier, care va avea parte de un program extrem de bogat in proiectii memorabile.

Fanii celebrei actrite Naomi Watts o vor putea vedea pe aceasta la Cinema Arta, incepand cu ora 15.00, intr-un rol de exceptie in filmul Ellie Parker, de Scott Coffey. Prezent in cadrul celei mai noi sectiuni a TIFF 2010, Profesiune: actrita, Ellie Parker spune amuzanta si fermecatoarea poveste a unei actrite care incearca sa dea lovitura la Hollywood. Proiectia va beneficia de prezenta extraordinara a regizorului Scott Coffey.

De la 17.30, aceeasi locatie prezinta in cadrul sectiunii Focus Israel, Cele mai bune scurt-metraje ale renumitei Scoli de Film Sam Spiegel. Pe maini bune (R. Oded Davidoff), Noaptea nuntii (R. Sharon Amrani), Dansul mamei (R. Zelda Zoha) sunt trei dintre cele 6 titluri care vor incanta pasionatii de filme israeliene timp de 2 ore.

De la 20.30, la Cinema Republica, una dintre gazdele traditionale ale proiectiilor si evenimentelor speciale din cadrul TIFF, publicul va cunoaste povestea melancolicului poet Tetro, care da si titlul filmului, scris si regizat de Francis Ford Coppola. Filmul a fost prezent la Cannes 2009, in cadrul sectiunii Quinzaine des Realisateurs si face parte din sectiunea Supernova a festivalului, prezentata de Electrogrup.

La cea mai noua si spectaculosa locatie open-air din Cluj, Ursus Open Air, incepand cu ora 21:45, cinefilii au parte de un hit indian care sparge tiparul productiilor bollywoodiene cu care a fost obisnuit publicul roman: Road, Movie, in regia lui Dev Benegal.

Vishnu, un tinar plin de viata, de-abia asteapta sa scape de afacerea pe butuci a tatalui sau, un producator de ulei de par. Biletul sau de libertate se dovedeste a fi un vechi camion, pe care Vishnu trebuie sa-l duca prin desert pe malul marii, unde a fost vindut unui muzeu local. Dar in timpul calatoriei, descopera ca nu conduce o rabla, ci o veche caravana cinematografica . Pe drum Vishnu ia mai multi calatori, un pusti fugit de acasa, un fost actor de strada si o frumoasa tiganca, alaturi de care va rataci pe intinderile de pamint sterp. Calatoria lor va deveni cu atat mai aventuroasa cand vor fi atrasi in cursa de niste politisti corupti .

In incheierea acestei zile pline, TIFF propune celor interesati o incursiune in intima si complicata lume a celor de la The White Stripes prin documentarul The White Stripes : Under Great White Northern Lights, regizat de Emmett Malloy.

In vara lui 2007, The White Stripes au inceput un proiect ambitios - sa sustina un concert in orice provincie si regiune din Canada, cantand in sali de bowling sau in autobuze, totul culminand cu show-ul aniversar, la zece ani de la infiintarea trupei, in legendarul teatru Savoy. Acest spectaculos si emotionant documentar regizat de Emmett Malloy surprinde momente intime din viata lui Jack si Meg in timp ce calatoresc prin cele mai indepartate zone ale regiunii Yukon.

Filmul face parte din sectiunea Ce se intampla documentarule?, prezentata de partenerul de traditie al Festivalului, HBO si va fi proiectat la TIFF Meeting Point, incepand cu ora 23:30.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea