Showbiz

#10 august 2008 #soul #isaak hayes #atac de cord #deces #muzica #alte-genuri

Muzica soul a mai pierdut o legenda

Isaac Hayes, una dintre legendele muzicii soul s-a stins din viata duminica, la varsta de 65 de ani, in locuinta sa din Memphis, Tennessee, potrivit autoritatilor locale.

Hayes a fost gasit ieri in stare de inconstienta catre familia sa, sustin autoritatile locale. Din pacate eforturile de reanimare au fost inutile.

Actor, cantaret si  compozitor , Isaac Hayes a castigat Oscarul în 1971 pentru coloana sonora a filmului " Shaft ", pentru care a compus muzica, ceea ce l-a făcut primul compozitor de culoare care a primit premiul Academiei Americane de Film.

Isaac Hayes a devenit, in anii '70, una dintre cele mai importante voci de peste ocean. A fost un pionier al compozitiei si al productiei muzicii soul si R&B. De asemenea, Isaac Hayes este cunoscut şi pentru vocea personajului "Chef" din filmul South Park si a mai interpretat diferite roluri in filme precum "Escape from New York" sau "Hustle & Flow".

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea